Tisztíts a bőrödet okosan!
2019. március 25. írta: Szabinae

Tisztíts a bőrödet okosan!

Az alapos arctisztítással tehetjük a legjobbat a bőrünkkel. Ez a lépés az arcápolási rutin alfája és omegája. A megfelelő arctisztítás ugyanis nem csak a bőrünk állapotát határozza meg, de a különböző arcápolási készítményeknek is megfelelő táptalajt biztosít. Manapság rengeteg termék van a piacon. Persze mind szuper marketing szöveggel akarják magukat eladni, többségében botrányos összetevő listával. És ezt most ártól függetlenül mondom. Az olcsó és a drága kencék között is lehet érdekességeket találni. 

Mivel a bőrét gondolom senki nem szeretné tönkretenni, így azt javaslom, hogy tisztítsátok Ti is okosan. Használjatok természetes alapanyagból készített, sls, és parabén menteseket, hisz csak egy arcotok van. Figyeljetek a helyes arctisztításra, a kencékre, a folyadékbevitelre, és az étkezésre. A megfelelő arcápolási rutin kialakítása akár éveket is fiatalíthat rajtad!

Alapvetően két rutint különböztetünk meg egymástól: Az estit és a reggelit. Ezt mindenkinek az arcbőr típusához kell kialakítani, mert teljesen másra van szüksége egy száraz bőrnek, mint egy kombináltnak, vagy problémásnak.

Következzen pár alap "szabály" a rutinnal kapcsolatban:

arcapolas1.jpg

REGGELI RUTIN

Felkelés után amennyiben nem érzed szükségét, akkor nem feltétlenül kell arclemosót használni, és elég langyos vízzel megmosni, majd használjunk hidratáló krémet. Mindenképp mosd le az arcodat legalább vízzel, mivel az éjszaka során termelődött faggyút a reggeli hidratálás és smink előtt mindenképp le kell tisztítani.

Nekem reggelente szükségem van arclemosóra, és jelenleg a Nourish Kale, és a My Clarins Re-move vegán, sls, parabénmentes termékeit használom felváltva. Mind a kettő tele van hidratáló összetevőkkel, így nem feszül a bőröm arcmosás után.

ESTI RUTIN

Napközben számos megpróbáltatás éri az arcbőrünket. Sminkelünk rá, kilépünk az utcára és szennyeződik (szmog és társai), izzadunk, hozzáérünk koszos kézzel stb., szóval ráfér egy alapos tisztítás.

A sminket mindenképpen távolítsuk el. Mivel a szempillaspirálok, és alapozók egyre ragaszkodóbbak, és tartósak, így érdemes olajos emulziókkal, micellás vízzel, sminklemosóval eltávolítani a sminket. A szempillákról óvatosan oldjuk le a szempillaspirált vatta segítségével, és véletlenül se kezdjük el dörzsölni, mivel ez szempillavesztéshez vezethet. A megfelelő smink eltávolításról ITT írtam korábban.

A smink eltávolítása után jöhet az arclemosás. Én ehhez a folyamathoz, mivel korpás szeborreás bőröm van, a Natics Aha savas arclemosóját használom, amely eltávolítja az elhalt hámsejteket ( a gyümölcssavnak köszönhetően), és csökkenti a gyulladást is. Ehhez a művelethez Foreo Fofo készüléket használok, mivel sokkal puhább a bőröm használat után, illetve alaposabb is az egész arctisztítási művelet.

Esténként C-vitaminos szérumot, vagy Lumiére szérumot (bőrtónus kiegyenlítő, gyulladáscsökkentő és hiperpigmentációt csökkentő szérumok), szemkörnyékápolót, és arckrémet használok, melyet enyhén nedves bőrbe masszírozok be. Erről a rutinomról ITT írtam korábban.

+1 RADÍROZÁS

Hetente egyszer érdemes radírozni a bőrünket, hogy az elhajt hámsejteket teljes mértékben eltüntessük az arcbőrünk felszínéről. Ezáltal a kencékben található hatóanyagok jobban be tudnak szívódni, és jobban ki tudják fejteni a hatásukat.

 AJÁNLOTT TERMÉKEK (melyek nekem beváltak)

Sminklemosáshoz:

Bioderma sensibio micellás víz - Gyógyszertárban kapható

Saffee Oil-to-Milk sminklemosó - Notino.hu -n kapható

Kiehl's midnight recovery cleansing oil - Kiehl's üzletekben kapható

Arctisztításhoz:

Natics Vitalité & Fraiche Aha savas arclemosó - Natics.hu-n kapható

Nourish Kale: 3D arctisztító gél - Bioboltokban kapható

My Claring Re-move arctisztító gél - Douglasben, Müllerben kapható

Kiegészítő:

Foreo Fofo - dm-ben, notino.hu-n kapható

Tudsz követni Facebookon is: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

 

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');