Császármorzsa újragondolva - Túróval és mákkal, gluténmentesen
2019. június 25. írta: Szabinae

Császármorzsa újragondolva - Túróval és mákkal, gluténmentesen

Minden jó étel egy véletlennel kezdődik. Így történt itt is, ugyanis ez a mennyei desszert nem is morzsának indult, hanem túrógombócnak, csak útközben derült ki, hogy nincs meg minden az alapanyagok közül, így improvizáltam, és ez lett belőle :)

csaszarmorzsa_ujragondolva_turoval_es_makkal_glutenmentesen_blogozine_1.jpg

Mindenki szereti a könnyed, ám tápláló desszerteket. A túródesszertek akár egy könnyed vacsorának is megfelelnek egy nyári estén. Hihetetlen, mennyi izgalmas édesség készíthető túróval. Mivel a diétám kellős közepén vagyok, így fontos szempont volt a desszert készítése során, hogy a jelenlegi étrendembe is bele tudjam építeni, amit ezzel az újragondolt túrós császármorzsával meg is tudtam tenni. 

csaszarmorzsa_ujragondolva_turoval_es_makkal_glutenmentesen_blogozine_2.JPG

Hozzávalók:

  • 1 csomag túró (450 gramm Nádudvarit használtam)
  • 400 gramm margarin
  • 4 db közepes tojás sárgája
  • 1 csomag vaníliás cukor (kihagyható)
  • 1 kevés sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 citrom héja
  • 220 gramm Schär Farina liszt + a formázáshoz

Sütéshez és tálaláshoz:

  • Margarin
  • 1 csomag mák
  • Dzsem

csaszarmorzsa_ujragondolva_turoval_es_makkal_glutenmentesen_blogozine_3.JPG

Elkészítése:

Első lépésként érdemes a túrót szitán keresztül villával áttörni, majd hozzáadni a tojás sárgáját, az olvasztott margarint, és a többi hozzávalót, majd össze kell dolgozni kézzel. Amennyiben még nagyon  folyékony, abban az esetben adj még hozzá egy kevés lisztet. Túrófüggő, hogy melyik mennyit vesz fel.

Közben tegyél fel egy nagyobb edényben vizet forrni.

Lisztezz be egy vágódeszkát, majd azon formázz hengereket és csinálj kb 1 centis nudlikat, amit utána rakd a forrásban lévő vízbe.. Miután feljöttek a víz tetejére, 1 perc után vedd ki szűrővel és rakd vele hideg vízbe, majd szedd ki, és csöpögtesd le.

Egy serpenyőbe hevíts vajat, majd a túrós nudlikat szórd bele, pirítsd meg, majd "szaggasd össze". Amint szépen megpirultak, szórd rá a mákot és "rottyantsd össze"

Miután ez így elég száraz, érdemes dzsemmel/lekvárral tálalni.

Ezért nem fotózok Gasztrot egyedül ��� 10 másodperc történései láthatóak a képen ��� . #tolvajmacska #sherlock #mutimiteszel_mentes

1,037 Likes, 31 Comments - SZABINEA | OOTD ❌ BEAUTY ❌ DIY (@szabinea) on Instagram: "Ezért nem fotózok Gasztrot egyedül ��� 10 másodperc történései láthatóak a képen ��� ...."

Jó étvágyat hozzá!

A dupla falú müzlis tálat a Sparban szereztem be még karácsony körül :)