Így válassz karácsonyfát!
2019. december 15. írta: Szabinae

Így válassz karácsonyfát!

Pontosan 9 nap múlva szenteste, ez pedig azt jelenti, hogy indulhat a fa díszítés, és az ajándékcsomagolás, hisz másnap karácsony. Sokan ilyenkor veszik a fát is, s ezt mindig körültekintő nézelődés előzi meg. Milyen fát vegyünk? Hol? Igazi? Ültetett? Műfenyő? Mennyit szánunk rá? Nem túl drága? Nem túl olcsó? - bizonyára ismerősek ezek a kérdések mindazoknak, akik már vettek valaha karácsonyfát, ugyanis ez nem egyszerű.

Mi hosszú éveken keresztül kerestük a tökéletest, és sok félét kipróbáltunk a vágott fenyőtől kezdve, a földgömbösön keresztül a műfenyőig, és végül tavaly megtaláltuk A FÁT.

Ebben a bejegyzésben a döntésünk okát, az odavezető utat, és a konklúziókat osztom meg veletek.

Hiszen a tökéletes karácsonyfa kiválasztása minden család számára egyfajta küldetés, hisz az otthonuk kiemelt díszének számít az ünnepi időszakban.

dsc00152.JPG

Gyerekkoromban vágott fenyőnk volt. Egyrészt vidéken nőttem fel, másrészt nem igazán volt más alternatíva. Később váltottunk műfenyőre, de a tizenx évvel ezelőtti fák nem túl élethűre sikeredett darabok voltak. 

A párommal az utóbbi pár évben próbálkoztunk a földgömbös fenyővel is, de nem élte túl a karácsonyt, szóval voltaképpen fenyő gyilkosságot követtünk el.

Tavaly pedig szembejött velünk a kevert levelű műfenyő, amibe egyszerűen beleszerettünk, hisz úgy nézett ki, mint az igazi, és nem ölünk meg vele több fát sem. 

Egy minőségi darab hosszú éveken át otthonunk dísze lesz, így fontos, hogy körültekintően válasszunk.

Mi a következő szempontokat vettünk vásárlásnál figyelembe:

  • Hol fog állni a fa?
  • Mekkora fát szeretnénk? 
  • Zöld, vagy havas? 
  • Milyen típust szeretnénk? 2D, 3D, vagy kevert levelűt?
  • Mennyit szánunk rá?

Amint ezekre megvan a válasz, jöhet a keresés.

A fenyőfa minőségét legkönnyebben az ára alapján lehet meghatározni. Minél jobban kidolgozott egy fa, annál magasabb az ára. Érdemesebb magasabb minőségű fát venni,  mivel az 10+ évre az otthonod dísze lesz.

dsc00173.JPG

Fontos, hogy kitaláljátok, hogy zöld, vagy havas hatású fát szeretnétek. Illetve, hogy hogy milyen színekben pompázzon a következő pár évben a fátok. Nálunk arany-piros-fa színek vannak a fánkon pár fehér gömbbel kiegészítve, és törekedtünk arra, hogy ne törékeny díszeket válasszunk, mivel nem szerettük volna, ha Sherlock megvágja magát, ha véletlenül beleugrana a fába, és leverne közben pár díszt.

Többek között azért is választottunk műfenyőt, mert szerettük volna, ha nem csak hosszú évekre biztosítva van a fánk, hanem a Sherlock védelmében is. Ugyanis a kiscicák rágcsikálják a fa ágakat, és sajnos sokszor megsérthetik vele a ínyüket, ami nem túl kellemes, és sajnos állatorvoshoz is vezethet.....

Szóval mi kevert műfenyőt vettünk és nem bántuk a döntésünket.

Ugye milyen szép?

airbrush_20191215115722_01.jpg

Következzenek a műfenyők közötti különbségek:

2D

Ezek a fák apró szalagszerű lapokból állnak. Nagyon jó áron hozzá lehet jutni, és szép darabokat lehet találni köztük. Mutatom:

2d_fa_blogozine.jpg

3D

Ezeken a fákon 3D tűlevelek vannak, melyek tökéletesen úgy néznek ki, mint az igazi levelek. Ezek a fák már magasabb árkategóriába tartoznak.

3d_fa_blogozine.jpg

Kevert levelű fák

Szalagszerű és 3D tűlevelek keverékéből állnak a fák. Ezek a legszebb fák, mivel az összhatásban dúsabbak, és valósághűbbek, mint a társaik. 

kevert_leveles_blogozine.jpg

Tehát összességében legjobban egy közeli montázzsal lehet szemléltetni a különbséget köztük:

mufenyo_valasztas_3.jpg

Amint megvan a fa, jöhet az összeszerelés. Ez átlagosan fél órát vesz igénybe, majd jöhetnek a fények és a díszek. A legjobb benne, hogy kiélhetjük rajta a kreativitásunkat.

Lehet visszafogott, lehet boás, lehet amerikai stílusú. Csak a képzeleted szab neki határt, és ha Ti is DekorTrend fát szereztek be, akkor nevezhettek vele a Legszebb Karácsonyfa Versenyre január 5-ig. A részleteket ITT találjátok :)

Ezek pedig a tavalyi győztes fák: 

karacsonyfaszepsegversenygyoztesek.jpg

 

Ugye milyen gyönyörűek?

Még több inspirációért látogass el Facebookra: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

 A bejegyzést a DekorTrend támogatta.

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');