H&M Conscious Exclusive Spring 2020
2020. március 25. írta: Szabinae

H&M Conscious Exclusive Spring 2020

Mint ahogy azt már a korábbi években már megszokhattunk, újra megérkezett a H&M tavaszi-nyári Conscious Exclusive kollekciója. Tudjátok ez az az exkluzív női ruha kollekció, amelynek alapja a fenntarthatóság, az időtlen viseletek, és az újrahasznosított hulladékból készült meseszép darabok.

Olyanok, mint ami az alábbi képen rajtam is van:

hm_2020_blogozine.jpg

Fotó: Sánta Máté

A sötétkék tüllruha RENU anyagból készült, ami egy újrahasznosított poliészter, amelyet egy egyedülálló gyártási folyamat során készítenek. Előnye, hogy minden ruhát és apróbb textilmaradványt fel tudnak használni, így semmi nem kerül kidobásra és a szemétlerakókba.

Az új kollekcióhoz a Conscious Exclusive tervezői csapata minden korábbinál alaposabban vette figyelembe a stílusok érzelmi tartósságát és utóéletét is. A csapat kitüntetett figyelmet fordított az anyagok összetételére, valamint a kisebb környezetterheléssel járó festési módokra – olyannyira, hogy az egyik természetes festékanyagot a H&M saját termelési irodáiból származó kávézaccból készítettük. Holisztikus megközelítéssel foglalkoztunk a fenntarthatósággal, és olyan stílusokat igyekeztünk előállítani, amelyek egy életen át szolgálják a viselőjét” - mondta Ann-Sofie Johansson, a H&M kreatívtanácsadója.

Ilyen fenntartható forrásból származik ez a gyönyörű nyári fehér-kék mintás ruha is, mely organikus pamutból készült. Erről az anyagról azt kell tudni, hogy a gyapotot hozzá kémiai növényvédőszerek és műtrágya nélkül termesztik, valamint nem tartalmaz genetikailag módosított organizmusokat (GMOS), ami jó a földműveseknek és a környezetnek – és persze nekünk is. Ezt a folyamatot szigorú szabályok szerint termesztik és független hitelesítő szervezet ellenőrzik, azaz mindig lekövethető.

hm_kek_ruha_blogozine.jpg

Fotó: Nagy Niki

Érdekesség, hogy nem tudom tudjátok-e, de a H&M a világ egyik legnagyobb organikus pamut felhasználója.

"A Le Train Bleu (az 1920-as években a Calais-ból a Côte d’Azurre közlekedő hálókocsis vonat) mellett olyan dekadens, kreatív művészek is inspiráltak minket, mint Jean Cocteau és Pablo Picasso, amint éppen a Villa Santo Sospirben töltenek időt Cap Ferratban. Olyan kollekciót képzeltünk el, amely visszaadja a dekadens, gondtalan idők hangulatát, de olyan gondosan kivitelezett, hosszú életű stílusokkal, amelyeket a vásárlóink akár mindennap viselhetnek” - mondta Ella Soccorsi, a H&M tervezője.  

KATTINTSATOK A KÉPRE ÉS NÉZZÉTEK MEG AZ EGÉSZ KOLLEKCIÓT:

A lenyűgöző estélyik és a pillekönnyű nappali ruhák olyan új fenntartható anyagokból készültek, mint például az újrahasznosított textíliákból előállított CIRCULOSE ®, és a RENUTM, egy magas minőségű újrahasznosított poliészter, valamint a korábbi kollekciók maradék anyagai.

A Conscious Exclusive kollekció a kijelölt üzletekben március 26-tól kizárólag online a hm.com oldalon lesz kapható.

Még több inspirációért látogass el Facebookra: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

 

 

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');