Így csinálhatsz természetes, napbarnított színt OTTHON
2020. május 28. írta: Szabinae

Így csinálhatsz természetes, napbarnított színt OTTHON

A legutóbbi blogjegyezésben meséltem nektek arról, hogy nem vagyunk túl jóban a barnulással, ugyanis kínkeservesen lesz eleve emberi színem, nemhogy barna.. Bezzeg a testvéreim kimennek pár percre a napra, és majdnemhogy feketén jönnek be onnan... De hát kinek mit dob az a bizonyos genetikai lottó. Én hullafehér bőrt kaptam :)

Ennek örömére elkezdtem kísérletezni különböző barnulás segítő, és önbarnító készítményekkel, melyeknek a hatásfoka, foltossága, technikája nagyban különbözik. 

Mutatom, hogy nekem mit azok, amik beváltak!

img_9387-2.JPG

Fotó: Erdélyi Molly

BÉTA-KAROTIN

Mint minden, a barnulás is belülről fakad, tehát ha nem barnul eleve az ember, akkor érdemes szednie béta-karotin kapszulát, ami segíti a barnulást. Érdemes olyan készítményt választani, amiben A-vitamin is van, ugyanis a béta-karotin az A-vitamin úgynevezett elővitaminja, és együtt a kettő szuperül serkentik a sejtek pigment-képződését, ami pedig egyenletes barnuláshoz vezet.

De nem csak a barnulásban játszik szerepet, hanem az immunrendszer működésében is segít. Serkenti annak működését és pozitív hatással van szív- és érrendszeri problémák esetén is. És persze a bőr szépségéhez is köze van, ugyanis késlelteti annak öregedését. Jól hangzik igaz? :) 

BŐRRADÍR

Az egységes szín alapja a rendszeres bőrradírozás. Ezzel eltüntetjük az elhalt hámsejteket, így rendszeres ápolás mellett szép bőrt kapunk végéredményképpen. Érdemes olyan készítményt választani, ami tápláló összetevőket tartalmaz. Én már harmadik éve használom a Nuxe Reve de Miel Body Scrub kényeztető tápláló testradírját, amely mézet, cukorkristályokat és értékes olajokat tartalmaz. Ez által pedig nemcsak radíroz, hanem ápol is egyben. Hihetetlen finom lesz a bőr utána, és a legjobb, hogy tartalmaz káros anyagokat sem! Szóval csak ajánlani tudom. Nagy kiszerelés, nem kell belőle sok, és ritkán kell újra venni, mert sokáig elég egy tégely.

ÖNBARNÍTÓ

Hazudnék, ha azt mondanám, elsőre, vagy másodszorra lett meg a tökéletes önbarnító, de a végén sikerült megtalálni a St.Tropez Self Tan Express hab személyében. A notino oldaláról rendeltem meg, miután ódákat olvastam róla több külföldi fórumon. 

Az önbarnító habot használat előtt alaposan fel kell rázni, és natúr  (testápoló nélküli), előző nap alaposan leradírozott bőrfelületre kell felvinni, majd 3 órán keresztül rajta hagyni, és utána lezuhanyozni. Pár óra elteltével fog előjönni a végleges egészséges napbarnított színe. Nem leszel tőle fekete, de szép, egységes színt kapsz vele.

A Dihydroxyacetone-nak köszönhetően pedig nem csak a felső bőrréteget színezi, hanem sokkal mélyebben is hat. Tartós használat mellett tud sötétedni is a bőrszín vele.

Előnye még, hogy hamar beszívódik, nem ragad, tehát nem kell x órán keresztül nudistát játszatni otthon, és fel lehet venni egy lenge ruhadarabot is viszonylag hamar rá. Ezen kívül nagyon tartós, viszont alaposan el kell dolgozni, mert nagyon hatásos! Kiemelten figyelj a hajlatokra és az ujjközökre!

Az arcomra is ezt kenem úgy, hogy egy kevés habot rakok mindig a krémemhez, összekeverem és úgy viszem fel. Ezt mindennap csinálom, mivel sajnos az ekcémás foltjaim miatt nekem szükséges....

Rendeltem mellé applikátort is, hogy ne legyen sokkal barnább a kezem a testem többi részénél :)

Innen rendeltem

ÖNBARNÍTÓ TESTÁPOLÓ

Az önbarnító mellé mindenképp kell testápolót használni, hogy minél tovább maradjon meg a szín. Én ebben is biztosra megyek, mivel nem normál testápolóm mellett (L'occitane shea vajas, és Eucerin Ureás) a Dove DermaSpa Summer Revived önbarnító testápolóját is használom kétnaponta. Így egy tartós, szép egészséges napbarnított(abb) színt tudok szinten tartani.

Őt ITT éritek el. 

Szuper ár-érték arányú termék, mellyel önmagában is lehet már színt is elérni egy kicsit hosszabb idő (kb. 1 hét) után, de önbarnító használatával együtt nagyon szuper! Legalábbis számomra :)

Még több inspirációért látogass el Facebookra: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');