Tarhonyás pulyka mentesen, és egyszerűen
2020. május 29. írta: Szabinae

Tarhonyás pulyka mentesen, és egyszerűen

Nem tudom mikor ettem utoljára tarhonyát. Mióta kiderült a gluténérzékenységem, elég sokfajta alapanyag, s étel kiesett az életemből. Eddig. Ugyanis végre lehet találni gluténmentes verzióban is az iskolás éveim kedvencét.

dsc03494.JPG

Ezen felbuzdulva elkészítettem egészséges, mentes verzióban a tarhonyás pulykát.

Ehhez a következő alapanyagokat használtam fel:

  • 450 gramm Gallicoop pulykamellfilé
  • 200 gramm gluténmentes tarhonya
  • 1 db sárga, zöld és piros kápia paprika
  • 2 db paradicsom
  • Őrölt piros paprika
  • Só, bors, chilli (opcionális)
  • Víz
  • Zsiradék 

Elkészítés:

Alapesetben a pörkölt alapba kerül hagyma is, de nekem nem bírja a gyomrom, így meleg zsiradékkal összekevertem a pirospaprikát, kicsit összefőztem, majd beleraktam az edénybe a felkockázott kápia paprikákat, fűszereztem, adtam hozzá egy kevés vizet, és közepes "lángon" (5-ös, 6-os fokozaton az indukciós lapon) fedő alatt megpároltam. Egy kevés idő múlva hozzáadtam a feldarabolt paradicsomot és teljesen puhára pároltam őket.

Amint ezzel megvoltam, a kockára vágott Gallicoop pulykamellfilé következett, amit a párolt zöldségekhez adtam, fűszereztem és fehérre sütöttem a húst, majd kevés vizet adtam hozzá, visszavettem a fokozatot közepesre és lefedve pároltam. 

Közben elkezdtem a tarhonyát is elkészíteni az alábbi módon:

A 200 gramm gluténmentes tarhonyát egy kevés zsíradékon megpirítottam, majd felöntöttem 450 ml vízzel, sóztam, majd lefedve közepes fokozaton puhára főztem. 

Amint ezzel megvoltam a tarhonyát hozzákevertem a zöldséges pulykamell pörkölthöz, és tálaltam.

Jó étvágyat hozzá : *

Még több inspirációért látogass el Facebookra: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com