Napallergiás vagy? Neked szól ez a bejegyzés
2020. június 27. írta: Szabinae

Napallergiás vagy? Neked szól ez a bejegyzés

A napallergia rengeteg ember életét keseríti meg, így számukra kiemelten fontos a megfelelő védelem. A magas, és megbízható faktorszámok, és a tartósság. A napallergiás foltokat könnyedén fel lehet ismerni, mivel konkrétan megég az ember, és sebesedik foltokban tőle az ember. Akinek ilyen problémával rendelkezik, az minden esetben kenje magát fényvédővel pár óránként és védje magát a tűző naptól!

Nekem érzékeny, leégésre hajlamos bőröm van, és a családomban több napallergiás is van, így jelenleg erőteljesen megelőzők.

Én őket használom:

img_20200627_183847.jpg

Mind a kettőt már többször újravásároltam, mert annyira beváltak. Az Eucerin oil control napvédő nem fénylik fel (pedig zsírosodásra hajlamos a bőröm), nem hagy ragadós érzetet maga után, szóval nálunk már 2 flakon elfogyott (igaz ketten használjuk), mert én sajnos nagyon hajlamos leégésre és állandóan kenem magam, mint a kisangyal, hogy nem nézzek ki úgy, mint egy odakozmált csirke.

A hyaluron permet pedig szimplán szuper. Táplál, és felfrissít. És ez azért jól jön mostanában, mivel rengeteget túrázunk hétvégente. 

De térjünk is vissza a napallergiához...

HOGYAN IS ISMERHETŐ FEL A NAPALLERGIA?

Több módon is jelentkezhet. Mint ahogy az fentebb is írtam leggyakrabban kis hólyagként jelennek meg a test különböző részein. Leggyakrabban a háton, vállon, mellkason / dekoltázson, lábakon és karokon. Tehát azokon a területeken, melyeket leggyakrabban ér nap.

Ez alól a lábfej sem kivétel!

TÍPUSAI:

Poliform fénydermatózis: Ez a leggyakoribb: hólyagok, viszkető pattanásra emlékeztető foltok.

Mallorca-akné: Gyulladásos pattanások, melyek nem csak a napra, de a különböző kozmetikumokra adott allergiás reakció egyvelegeként jelennek meg a testen.

MEGOLDÁS

A védekezés!!! 2-3 óránként újrakenni a napvédőnket, illetve amennyiben strandoltunk / úsztunk, utána is, hogy véletlenül se égjünk le alatta.

napvedelem_blogozine.jpg

La Roche-Posey  - Eucerin - Bioderma

Én közben szoktam használni hidratáló permetet, és persze a belső hidratálás is fontos, tehát minimum 3 liter víz fogyasztását mindenképp javaslom naponta! Inkább többet, de legalább a 3 litert próbáljátok meg : )

A legjobban 11-15 óra között tűz a nap. Ilyenkor érdemes árnyékot keresni, vagy ha ez nem megoldható, akkor kalapot viselni, hogy ne égesse a fejtetőt a nap.

Táplálék kiegészítők:

A korábbi bejegyzésemben már írtam, de a különböző vitaminok fogyasztása elősegíti a természetes barnulási folyamatokat, így a béta-karotin szedését csak ajánlani tudom.

Napozás után:

A testápolás elengedhetetlen, hisz a bőrünk is szomjazik napozás után, így egy kellemesen ápoló, lehetőleg panthenol vagy aloe vera tartalmú készítmény mindig legyen kéznél.

napozas_utani_blogozine.jpg

La Roche-Posey - Eucerin - Bioderma

 A legfontosabb pedig, hogy vigyázzatok magatokra! Egy bőrötök vagy, és járjatok rendszeresen anyajegyszűrésre is!

Amennyiben pedig az a gyanútok, hogy napallergiában szenvedtek, használjatok rá olyan speciális készítményeket, fényvédőket, melyeket fent is megemlítettem.

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');