Így készíthetsz egyszerű DIY képkeretet
2020. július 04. írta: Szabinae

Így készíthetsz egyszerű DIY képkeretet

Talán emlékeztek arra, hogy pár hónappal ezelőtt csináltam egy közös képet Kálmival, és Sherivel egy app segítségével, amit meg is osztottam veletek az Instagram oldalamon.

cover_kepkeret_keszites_blogozine.jpg

Annyira tetszett ez a kép, hogy nem akartam csak a social media felületeimen viszont látni, így elkezdtem azon gondolkodni, hogy miként is tudnám az otthoni dekoráció részévé tenni. Persze rögtön arra gondoltam, hogy kinyomtatom, veszek egy keretet, és felrakom valahová a falra – de az olyan snassz megoldás lett volna. 

Így vettem a közeli barkácsáruházban egy úgynevezett „hobby lécet”, melyből DIY képkeretet készítettem – ez mégis csak egy egyedibb megoldás! :) 

A keret az alábbiak szerint készült:

A hobby lécet 80-as szemcseméretű csiszolópapírral alaposan megcsiszoltam, dekopírfűrésszel méretre vágtam, majd portalanítottam.

Ezután Poli-Farbe Boróka Base fakonzerváló alapozóval kezeltem a felületet (beltéri lazúrozásnál ez a lépés egyébként elhagyható). 24 óra elteltével folytattam a munkát a lazúr felhordásával. 

Az erkélybútornál korábban használt rózsafa árnyalat még mindig nagy szerelem számomra, így nem volt kérdés, hogy ez a szín kerül majd a képkeretre is. A lazúrozáshoz a Poli-Farbe vékonylazúrját használtam, méghozzá két rétegben, 24 óra száradási idő, valamint finomcsiszolás közbeiktatásával.

Ezután a rögzítés következett – ez többféle módon is történhet: kétoldalú ragasztóval, ragasztópisztollyal, mini szögekkel, vagy ragasztószalag segítségével. Én az utóbbi mellett döntöttem, mivel maga a képkeret nagyon könnyű (nem igényel erős rögzítést), plusz hihetetlen erős ragasztószalagot sikerült vennem. 

Végül elkészítettem az akasztót – ehhez növénykötő zsineget rögzítettem a képkerethez szögekkel.

Ilyen egyszerű! Próbáljátok ki Ti is! 

A felhasznált anyagok a következők:

Jó munkát!

Még több inspirációért látogass el Facebookra: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

A bejegyzést a Poli-Farbe szponzorálta

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');