Így boostold fel a téli bőrápolási rutinodat
2021. január 22. írta: Szabinae

Így boostold fel a téli bőrápolási rutinodat

Télen a hideg beköszöntével sokkal több hidratálásra vágyik az arcbőr, mint az év többi részében. Ennek oka pedig az időjárási viszonyokban keresendő: A hideg, a szél kikezdi, kiszárítja az ember bőrét, és emiatt kiemelten fontos a megfelelő arcápolási rutin. 

Ilyenkor én mindig felfrissítem kicsit a bőrápolási rutinomat. Mondhatnám úgy is, hogy téliesítem. A bőröm - több más nőtársammal együtt - ilyenkor fakóbbá, dehidratáltabbá, szárazabbá válik. A szemkörnyékem pedig egyszerűen átmegy sivatag szárazba... 

pexels-andrea-piacquadio-3764013.jpg

Mutatom én miket használok ebben az időszakban, és miként is változott az arcápolási rutinom a hűvösebb időszakban.

NAPPALI RUTIN

Reggelente mostanában a Cosrx Good Morning géljét használom, melyet a Foreo Luna mini 2 okos készülékemmel használok ( A készülék immáron már több éve a rutinom részét képzi, és abszolút tudom mindenkinek ajánlani. Sokkal tisztább, szebb azóta a bőröm, mióta vele tisztítom a bőrömet).

Ezután én fel szoktam vinni a reggel használatos szemkörnyékápolómat, ami az Eucerin Hyaluron-Filler szemkrémje. A homlokráncaimra is szoktam belőle rakni, és óvatosan beledolgozom a bőrömbe. Ezután jöhet az arcszérumom, ami az Elizabeth Arden Ceramide Vitamin C Capsules az utóbbi időben. A C-vitaminos termékeket én azért tudom ajánlani nektek, mert nem csak csökkenti az esetleges gyulladásos folyamatokat, de kitűnő anti-aging hatása van, és energizálja a bőrt és természetes, egészséges ragyogást is kölcsönöz neki. A szérumra azért van szükség, mert könnyebb és lágyabb állagú, mint az arckrém, és sokkal mélyebbre is képes a formulájának köszönhetően hatolni, és hidratáltabbá, feszesebbé tudja tenni az arcbőrt.

Amint beszívta a kapszula tartalmát a bőröm, jöhet a hidratáló krémem, amiből a Clarins Multi-Active nappali krémjét használom reggelente. A nappali krém ugyanis hidratálja,külső behatásoktól védi és előkészíti az arcbőrt a sminkelésre. Ezért is fontos, hogy nappalra nappalit, éjszakára pedig éjszakai krémet használjatok!

Időnként még egy szem maszkot is fel szoktam ezek után helyezni, de csak akkor, ha nagyon nagy sötét szem alatti karikákkal keltem.

Tehát összegezve:

Lemosó: Cosrx Good Morning gél

Szemkörnyékápoló: Eucerin Hyaluron-Filler szemkrém

Szérum: Elizabeth Arden Ceramide  C-vitaminos anti-aging kapszula

Arckrém:  Clarins Multi-Active Day 

ESTI RUTIN

Miután mostanában egyáltalán nem sminkelek, így a smink eltávolításra fordított időt a maszkokra irányítottam, így kiegészült a rutinom heti 1-2 maszkos estével is :) 

Amennyiben van rajtam smink, azt mindenképpen le szoktam szedni Garnier micellás vízzel (leginkább a kétfázisút használom, mivel az MINDENT leszed! A legmakacsabb szempillaspirált is).

Arclemosóból a stresszesebb, pattanásosabb időszakban az Eucerin Dermopure mélytisztító géljét használom a Foreo Luna Mini 2  készülékemmel kiegészítve. Ez a kettő együtt tökéletesen letisztítja az arcbőrömet mindennemű szennyeződéstől. A rutinom részei mind a ketten már régóta, és egy erős párosnak mondanám.

Az arclemosó után át szoktam törölni Bioderma Sensibio Micellás vízzel, amennyiben szükségét érzem. Majd a reggeli rutinhoz hasonlóan szemkörnyékápolóval folytatom, ami esténként a Pixi Beauty retinolos szemkörnyékápolója. Ezt követi egy hidratáló hialuronsavas szérum ( Cosrx Hyaluronic Acid Hydra Power hidratáló esszencia hialuronsavval), és egy éjszakai krém.

Ezt azért emelném ki, mert más funkciót tölt be a nappali, és mást az éjszakai krém. Az utóbbi ugyanis az éjszaka során regenerálja és táplálja arcbőrt. Ebből a 100% Pure  Multi-Vitamin + Antioxidáns éjszakai krémet használom immáron fél éve.

Ezen kívül nagyon tudom ajánlani a Shiseido Waso Beauty Sleeping Mask élénkítő éjszakai maszkját is. Szuper! Előtte viszont én nem szoktam használni szérumot, mert nem szereti a bőrömön egymást a kettő :)

Tehát összegezve:

Lemosó: Eucerin Dermopure mélytisztító gél

Szemkörnyékápoló: Pixi Beauty retinolos szemkörnyékápoló

Szérum: Cosrx Hyaluronic Acid Hydra Power hidratáló esszencia hialuronsavval

Arckrém: 100% Pure  Multi-Vitamin + Antioxidáns éjszaki krém / Shiseido Waso Beauty Sleeping Mask

A lényeg, hogy ilyenkor én mindig mélyen hidratáló termékeket választok, melyeket tesztelek együtt, és külön is, mert van, hogy két termék nem szereti egymást annyira, és külön időpontban kell őket használni :)

Még több inspirációért látogass el Facebookra: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

Szponzorált tartalom

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');