Téged is bántottak a külsőd miatt? Az Alexy x Rami kollekciója a valódi Nőt szólítja meg
2021. május 28. írta: Szabinae

Téged is bántottak a külsőd miatt? Az Alexy x Rami kollekciója a valódi Nőt szólítja meg

alexy_vivien_rami_kollekcio_blogozine_blog_hu_1.jpg

Mi történik, ha két kreatív ember összetalálkozik? Egy erőteljes bodypositivity anyag születik valódi Nők közreműködésével, melynek során a tökéletesen-tökéletlen nőiességet reprezentálják, annak minden sebezhetőségével.

A tavalyi év során teljesen véletlenül találkozott Alexy Vivien és Adorján Ramóna egy fotózáson, és idén januárban úgy döntöttek, hogy összefognak, s létrehoznak egy olyan ruhakollekciót, amelyben a nők úgy érezhetik, hogy akár a világot is képesek megváltani, miközben kényelmesen és jól is érzik magukat.

A 21. században a nőket érő irracionális elvárások, a kategorizálások, az életüket végig kísérő megbélyegzések még mindig valós problémák, és itt az ideje annak, hogy ne címkézzünk másokat, a minket ért véleményeket pedig levetkőzhessük, lemossuk magunkról örökre. Az Alexy x Rami kollaborációs kollekció pedig ezt szó szerint megvalósította mind a tervezés, mind a kampány fotózás során.

A kampány keretében létrejövő kreatív tartalmak célja, hogy a body positivity/diversity-t ünnepeljék.

A kampány során a lányokra kerülő szavak, azok a címkék, amivel a társadalom látta el őket, és személyes történet is társul hozzá.

Néhány példa a szavak/kifejezések közül:

Törpe

Elöl deszka/hátul léc

Hol a melled? 

Nagy a melled és kivágott felsőt hordasz?

Mekkora r**** vagy

Ő ilyen kis szépike, biztos nem valami okos!

Lehet ilyen combbal nem kellene felvenned rövidnadrágot

Úgy gondolod a szemüvegtől okosabbnak tűnsz?

Neked mi van az arcodon? Fú, de undorító!

Az a melled, vagy csak szúnyogcsípés?

Az Alexy x Rami kollekció kampány fotózáson résztvevő lányok nem profi modellek, a tökéletesen-tökéletlen nőiességet reprezentálják, annak minden sebezhetőségével, ami talán még gyönyörűbbé, valóságosabbá teszi őket. A lányok eltérnek magasságban, testalkatban, bőrtónusban. Mindannyian más – más karakterek, de egy valami közös bennük: csodálatosak és igaziak. A nők címkézése, kategorizálása, külsejének megszólásával kapcsolatos egyik jelentős probléma, hogy olyan gondolatokat ültetnek el a fejükben, amik akár korábban nem is foglalkoztatták őket, eszükbe sem jutottak, és ezáltal nem voltak komplexusaik sem miatta, ám ez ezután évekig, vagy akár örökre velük tud maradni. Arra is akad példa, amikor egy valós bizonytalanságukat táplálja, rontja tovább az idegentől, ismerőstől érkező, jogtalanul tett megjegyzés. Ennek következménye, hogy ők se tudnak egészséges, pozitív testképet kialakítani magukkal szemben.

Sokszor ezek a bántások nem is szemtől szembe érkeznek, hanem csak valakin keresztül, fél füllel meghallva. Sokakat az online térben való arcnélküliség, kamu profil mögé való rejtőzés még jobban fel tud bátorítani arra, hogy mások felett ítélkezzenek, megbántsanak, sebeket ejtsenek a másik önképén. Ezáltal pedig megnehezítsék azt, hogy elfogadják, és szeressék önmagukat.

alexy_vivien_rami_kollekcio_blogozine_blog_hu_1.jpeg

A body positivity üzenete átjárja a kollekció minden egyes darabját, a méretezéstől kezdve, a ruhák szabásán át. Hiszünk benne, hogy nem csak a “tökéletes” alkatú lányok hordhatnak ujjatlan felsőt, rövid ruhát, vagy bikinit a strandon.

alexy_vivien_rami_kollekcio_blogozine_blog_hu_24.jpeg

Az Alexy x Rami kollaboráció eredménye három eltérő stílusú vonal, amik a következő neveket viselik:

  • Be Bold
  • Silky
  • Splash

A Be Bold kollekció a kényelemre fókuszál. A kellemes pamut anyaga tökéletes a nyári szaladgálós napokra, amikor csak úgy felkap valamit az ember, de a végeredmény mégis a könnyed lazaság.

A Silky vonalat, szatén anyagából adódóan, a légies sikkesség jellemzi. A kollekció darabjait felvéve a tengerparti naplementés séták, a romantikus vacsorák, a pezsgős poharak koccanása jut eszünkbe.

alexy_vivien_rami_kollekcio_blogozine_blog_hu_26.jpeg

A Splash fantázia nevet pedig az Alexy x Rami kollekció fürdőruha vonala kapta. Mint a Be Bold és a Silky esetében is, a fürdőruha kollekció a nők valós igényeit tartotta szem előtt, és ez alapján lett megtervezve három bikini felső és két alsó. Minden egyes darabnak az a célja, hogy megfeleljen bármilyen testalkatnak, és igénynek, s viselője is olyan olyan gyönyörűnek és magabiztosnak érezhesse magát bennük, ahogy mások is látják!

A különleges kampány darabjait IDE kattintva tudjátok megnézni. 

alexy_vivien_rami_kollekcio_blogozine_blog_hu_3.jpeg

És hogy miként is született meg a kollekció? Úgy, hogy maguk az alkotók is részesei voltak a megbélyegzésnek. Az ok nélküli bántásoknak....

“Sziasztok! Vivi vagyok. Sokak szerint csak egy törékeny, szöszi lány, aki gyenge, nem tud kiállni magáért. Annak érdekében, hogy az emberek ne így lássanak, folyamatosan bizonyítanom kellett az ellenkezőjét, hogy megmutathassam azt, aki valójában vagyok.”

“Létra, zsiráf, világítótorony. Sokan ennyit látnak belőlem, és ezen a felszínes szinten meg is állnak. Amúgy Rami vagyok, céltudatos, magabiztos nő, és igen, valóban magas lánynak számítok, de nem ez kellene, hogy meghatározzon.”

“A barátnőd mennyivel vékonyabb nálad, neked is le kéne fogyni. De csúnya az arcbőröd, sminkelned kéne” majd, amikor sminkben jelentem meg: “Fú, de természetellenes vagy, mosd már le.” Amúgy Molly vagyok a kampány fotósa/videósa a.k.a. Mónika Show, ahogy még csúfoltak a suliban és elég kemény munka van mögöttem, hogy mindezt le tudtam küzdeni. Nem a súlyom, a bőröm vagy a nevem határoz meg, hanem amit mondok, teszek és ahogy viszonyulok mások felé :)”

“Tekla vagyok és majdnem szép. Miért majdnem? Gimnáziumi évek során volt lehetőségem megtudni, hogy az összképen sokat ront a homlokom, ami idézem: akkora, hogy még a csuklós troli is meg tud rajta fordulni. Inkább maradok majdnem szép, de van reeeeengeteg helyem a fejemben az információk tárolására!”

Képek forrása: Alexy x Rami | Fotós: Erdélyi Molly

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');