Fenntartható menyasszonyi ruha, mely a ruhatárunk része marad? Sármán Nóra megalkotta őket!
2021. június 06. írta: Szabinae

Fenntartható menyasszonyi ruha, mely a ruhatárunk része marad? Sármán Nóra megalkotta őket!

Aki régóta követik a blogot, azok tudják, hogy imádom Sármán Nóra tündérhercegnős darabjait. A csodálatos mennyasszonyi ruhákat és a ready to wear ruhakölteményeket. Egyszerűen egytől-egyik tükröznek egyfajta meseszerű, már-már éteri szépséget, letisztultságot, eleganciát és kifinomult nőiességet. És pontosan ez látható a legújabb kollekciójában egy kis csavarral, ugyanis Nóri megalkotta a ready to bride sziluetteket, melyek a ready-to-wear és a menyasszonyi ruhák hagyományát ötvözi kreatív módon.

Az új kollekció koncepciója a ruhatárba illeszthető menyasszonyi ruha, az olyan darabok készítése, melyeket nem csak egyszer viselhetünk, az esküvőnkön, hanem utána is hordhatjuk. A kis fehér miniruha színes béléssel már nem is olyan esküvői, a csipketop és nadrág kombináció pedig külön-külön is felvehető akár farmerrel, vagy más színes darabbal. A polgári esküvői megjelenésbe a hétköznapi ruhatárunk elemei kerültek, úgy mint az elegáns gallér, a mini ingruha, vagy a lezser nadrág.

A kollekció darabjai akár menyasszonyi ruhaként, akár ruhatárunk egy-egy különleges elemeként is felfoghatóak.

A kollekció fontos eleme a fenntarthatóság, de nem csak azért, mert többször is felvehető ruhákat tervezett Nóri,  hanem azért is, mert a menyasszonyiruha-készítés során keletkező anyagmaradékokból patchwork anyagokat alkotott, valamint régi vintage csipkéket is felhasznált a családi örökségéből.

KATTINTSATOK A KÉPRE, ÉS NÉZZÉTEK MEG A TELJES KOLLEKCIÓT:

"Egészen kicsi korom óta érzem, hogy a menyasszonyi ruhák tervezésére predesztinálva vagyok. Egy olyan családban nőttem fel, ahol a nők gondolata a nap 24 órájában az esküvői ruha témája körül forgott. Anyukám, nagymamám és nagynéném is ebben a szakmában dolgoztak. Magam is egy soha ki nem merülő témának érzem ezt az életünk egyik sorsfordulójához kapcsolódó hagyományos viseletet. Ugyanakkor a változás nem kerüli el, a műfaj nem csak a divat által változik, hanem koncepciójában újul meg.

A ready to bride darabokat a Vecsei Millinery fejdíszek és a nagymamám menyasszonyi szalonjából örökölt vintage kiegészítők teszik teljessé" " - meséli Sármán Nóri az új kollekcióval kapcsolatban. 

Tudsz követni Facebookon is: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

 

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');