Tölts az estédet világsztárokkal!
2021. december 09. írta: Szabinae

Tölts az estédet világsztárokkal!

Élményt adni az utóbbi években egyre nagyobb trendnek örvend az ünnepi időszakban, és mi lehetne annál nagyobb öröm, mint a kedvenc világsztárjukkal tölteni el egy felejthetetlen estét. Legyen szó akár egy opera előadásról, egy musicalről, vagy egy koncertről, az élmény velünk marad, s később mosollyal az arcunkkal gondolunk vissza rá.

A következőkben különböző témák szerint mutatom be Nektek, milyen csodás műsorok várhatóak jövőre főváros zöld szívében, az árnyas fák ölelésében.

AZ OPERA SZERELMESEINEK

Giuseppe Verdi: Attila

Attila, „Isten ostornának” , az európai hunok leghíresebb nagykirályának megható története az olasz opera szerzők legnagyobb íróját, Giuseppe Verdit ihlette meg, aki egy tüzes, lendületes, komplex és karakteres művet hozott létre, és immáron 1972 óta mutatják be a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

Érdekesség, hogy maga az ősbemutatóra 1846. március 17-én került sor a velencei La Fenice operaházban.

Bemutató: 2022. augusztus 12.

Aida Garifullina

A „kazáni énekesmadár” a világsajtó egyik kedvenc operaénekesnője, akinek a hangját a mélység, melegség és gyengédség teszi összetéveszthetetlenné. A fiatal orosz szoprán stílusával, természetes bájával és szépségével az opera egyik legelbűvölőbb alakjának számít világszerte.

Bemutató: 2022. augusztus 2.

tolts_az_estedet_vilagsztarokkal_margitsziget_szinhaz_blogozine_blog_hu_1.jpg

Giacomo Puccini: TOSCA opera

A világ egyik legszebb romantikus operája három felvonásban, eredeti olasz nyelven, magyar felirattal lesz látható. A lebilincselően izgalmas és torokszorító alkotás szeretetről, a harcról, a féltékenységről szól, amelynek középpontjában egy olyan nő áll, aki a szerelméért feláldozza önmagát, bosszút állva az őt ért igazságtalanságokért és hazugságokért miközben megmutatja, mekkora erővel is bír a szerelem.

Bemutató: 2022. július 8.

A MUSICAL SZERELMESEINEK

Elisabeth

Michael Kunze és Sylvester Levay musicalje 1992 óta hódít töretlen sikerrel, és egy különös irányból közelíti meg Sisi, és Ferencz József kapcsolatát. Ugyanis ebben a darabban a Halál a főszereplő, aki egy szerencsétlen balesete során szeretett bele az eszméletben Sisibe.

Az egyik legnépszerűbb zenés színházi darab alapját a valódi Sisi által írt versek ihlették.

Bemutató: 2022. július 22, 2022. július 23.

Kőszívű – A Baradlay-legenda

Jókai Mór leghíresebb történelmi műve 19. századba, a szabadságharc idejére röpíti a nézőket, ahol megismerhetik a Baradlay testvérek lenyűgöző, kalandos és romantikus történetét telis-tele intrikával, hazaszeretettel, szerelemmel,  testvéri és szülői önfeláldozással, a becsület kérdésével, és persze az árulással, erkölcstelenséggel és a bosszúval.

Egy rendkívül izgalmas, és látványos előadásra lehet számítani nívós szereplőgárdával.

Bemutató: 2022. július 18.

KONCERTRE VÁGYÓKNAK

Nemzeti Filharmonikusok

A 2022-2023-as Petőfi-emlékév kapcsán a Nemzeti Filmharmonikusok Liszt Ferenc: Petőfi szellemének című zongoradarabját adják elő a Margitsziget Szabadtéri Színpadon.

Petőfi Sándor közismerten romantikus képe egyfajta hősi, harcias énnel keveredve mutatja be a szabadságharc hősét.

Bemutató: 2022. június 3. péntek

Cotton Club Singers: Abba Jazz

A Cotton Club Singers közel 25 slágerrel készül 15 év szünet után a legsikeresebb koncertshowjára, melyben nem kisebb nevek lépnek majd színpadra, mint Zsédenyi Adrienn, Kozma Orsolya, Szűcs Gabriella, Fehér Gábor és László Boldizsár. A koncershow 2022-ben nyilvános koncerten Budapesten csak ezen az estén lesz látható, szóval ha nem szeretnétek lemaradni róla, csapjatok le a jegyekre.

Bemutató: 2022. július 13.

Pink Martini featuring China Forbes

A klasszikus, jazz és pop műfajait vegyítő, a világ minden tájáról származó zenei elemeket ötvöző amerikai Pink Martini együttes és a China Forbes világszerte teltházas koncertekkel várja az szórakozni vágyókat. A világ legnagyobb zenei színpadjain adtak elő szimfonikus zenekarokkal Európában, Ázsiában, Görögországban, Törökországban, a Közel-Keleten, Észak-Afrikában, Ausztráliában, Új-Zélandon, valamint Észak- és Dél-Amerikában.

A legnépszerűbb számuk a “Mindenkinek jár egy kis Álom luxuskivitelben”, és a „Nem akarok dolgozni”.

Bemutató: 2022. július 15.

Szarka Tamás: Esthajnal - Ősbemutató

A Kossuth-díjas Szarka Tamás által megálmodott egyedi zenei világ egy olyan koncertszerű előadás, amely egy olyan színházi musical és koncert kombináció, ahol színes, zenés látványvilággal elegyítve mutatják be a történetet. A büszkeség, szerelem, élet és halál elválaszthatatlan ellentétek találkozás és vonzása adja a mű alapját, és szépségét.

Bemutató: 2022. augusztus 19.

tolts_az_estedet_vilagsztarokkal_margitsziget_szinhaz_blogozine_blog_hu_2.jpg

A BALETT SZERELMESEINEK

A „Wien, Wien, nur du Allein” újrarendezésének 2022-es világpremierjére a Margitszigeti Színház színpadán fog debütálni. A világhírű Lausanne-i Béjart Ballet társulat célja, hogy a tánc világát minél szélesebb közönség számára bemutassák, és világszerte teltházas előadásokkal örvendeztetik meg a balett szerelmeseit.

Bemutató: 2022. július 1.

tolts_az_estedet_vilagsztarokkal_margitsziget_szinhaz_blogozine_blog_hu_3.jpg

Az Ajándékkártyát a színház weboldalán 2021. november 15 – től egészen karácsonyig kedvezményes áron limitált darabszámban tudjátok beszerezni. Az adventi Ajándékkártya ára 20.000 Forint, értéke pedig 30.000 Forint, melyet teljes egészében fel lehet használni a jövő évi előadásokra. A későbbiek során pedig 20%-os kedvezménykártyáként tudjátok felhasználni.

Ajándékozzátok meg szeretteiteket vagy akár önmagatokat élménnyel!

Még több inspirációért látogass el Facebookra: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

 Szponzorált tartalom

 

 

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');