Logo Pic
Hamster 2024. október 06.

A Fejedelem, a Gróf, a lapátos, a szárnyas és társaik

Budapesti villamosok helyett megint budapesti hajókról készítettem életképes oldalt. A vízen ugyan nincs akkora élet, mint a síneken, hiszen villamosból több száz szerelvény közlekedik, hajóból meg csak néhány tucat, viszont a felhozatal színesebb, hiszen elég nagy a választék a lapátkerekes nosztalgiahajótól kezdve a szárnyashajóig bezárólag. Ráadásul a kötött pálya hiányának köszönhetően nem lehet kétszer ugyanazt látni: üdítő, hogy nem lehet egyetlen helyre odaállni, és csak exponálni, amikor jön valami, hanem minden képhez helyezkedni kell. És az az igazság, hogy hajózni is nagyobb élmény, mint a 49-es villamossal csattogni :)

Víziközlekedési életképek 2024 tavaszáról
Rákóczitól az Országházig

Vissza a címlapra
HamPLÓ

Egy Földön ragadt humanoid űrlény benyomásai az őt körülvevő világról, különös tekintettel Budapestre, a villamosokra, vonatokra, repülőgépekre, zenékre. Meg minden másra.
 
Ha tetszenek a bejegyzések, ajánld a blogot/bejegyzést ismerőseidnek - ha csak egy-egy képet mutatnál meg másoknak belőlük, akkor is kérlek, írd oda mellé a készítő nevét, és hogy hol találtad (mondjuk link formájában)! Köszönöm! (A tartalmak publikálása, pláne kereskedelmi célú felhasználása értelemszerűen a készítő(k) engedélyéhez van kötve)
 
A kommentek tartalma nem feltétlenül egyezik meg a blog írójának véleményével. Sőt, néha még a bejegyzéseké sem ;) A trollkodás, anyázás, a spammelés és a túlzott offolás pedig ki lesz moderálva, ha úgy látom jónak.

  Gyorslinkek:
Hampage.hu frissítések
Énblog
Égitársaság
Zene
Videók
Saját zene

Legjobban pörgő posztok
Megkóstoltam a világ legcsípősebb paprikáját: bár ne tettem volna
Ínyenc Fenevad • 9 nap
Az RB Leipzig elleni mérkőzés
Apuleius • 7 nap
A Cagliari elleni mérkőzés
Apuleius • 3 nap
Fagioli: „Talán ez volt a legjobb meccsem a Juventusnál”
venember83 • 6 nap
40 év után végre megjelent a Trabant első lemeze
srecorder • 2 nap
Cikkek a címlapról
Őszi kerékpáros tippek: Hogyan készülj fel a hűvösebb hónapokra?
Ahogy beköszönt az ősz, a nappalok rövidebbek lesznek, az időjárás pedig egyre kiszámíthatatlanabbá válik. De ez nem jelenti azt, hogy le kellene mondanod a kerékpározásról! Egy kis elővigyázatossággal és felkészüléssel az őszi biciklizés éppoly élvezetes lehet, mint a melegebb hónapokban. Ebben a…
Árvíz után a kisoroszi Szigetcsúcson
Levonult a Duna árhulláma a Kisoroszi Szigetcsúcson, ismét homokos a part. A hely kiválóan alkalmas  kirándulásra, aktív kikapcsolódásra.
>