Málnás, epres barack lekvár főzés nélkül, egyszerűen
2017. június 21. írta: Szabinae

Málnás, epres barack lekvár főzés nélkül, egyszerűen

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de én ebben a fránya hőségben nem szívesen állok a tűzhelynél és főzök lekvárt, így okos módot keresve alkottam inkább tűzhely használat nélkül mennyei  "lekváromat" :)

Mindössze egy turmixgépre van hozzá szükséged az alapanyagokon kívül, és az egész kész van 10 perc alatt! Na jó, kell még egy pár óra, amíg fogyasztható lesz, de a "főzés"rész legalább nem tart sokáig.

Úgyhogy fogadjátok sok szeretettel kedvenc "lekvár" receptemet, amit immár nem tudom hányadik alkalommal alkotok meg :) 

Ha te is utálsz a tűzhely előtt állni és aszalódni lekvárfőzés közben, akkor ezt neked találták ki :D

eper_lekvar.jpg

Hozzávalók

200 g gyümölcs. Esetemben 50 g málna, 25 g eper és 125 g barack

2 evőkanál chiamag

1-2 evőkanál méz /opcionális. Én ha csak saját részre csinálom, akkor nem teszek ;) /

kevés víz /éppen annyit, hogy vigye a turmixgép. Ez kb fél deci /

Elkészítés

A barackot hámozd meg, magozd ki, darabold össze, és dobd bele a tumixgépbe a málna és a feldarabolt eper mellé. Adj hozzá kevés vizet, éppen annyit, hogy el tudja kezdeni a gép a turmixolást.

Ezután öntsd bele az üvegbe, adj hozzá 2 evőkanál chia magot és 1-2 evőkanál (ízlés kérdése) mézet, majd pihentesd egy estét hűtőben. 

Az elkészítés után kb 4 - 5 napig fogyasztható.

eper_lekvar1.jpg

Extra tipp: Porciózz ki gyümölcsöket egy zacsiba, és rakd be a fagyasztóba, és így bármikor csinálhatsz friss "lekvárt" :)

 

Ha pedig szeretnéd főzni, akkor rakj fel 2 kiló gyümölcsöt egy fazékba kis vízzel főni, és amikor felforrt, tegyél alá még egy kis vizet, vedd le takarékra és adj hozzá 4 evőkanál chia magot, és édesítsd kedved szerint. Pár perc elteltével látni fogod, hogy sűrűsödik. Ezután a kifertőtlenített üvegekbe öntsd bele. Fedő rá, majd fejre fordít és melegdunszt :)

 

Jó étvágyat!

Forrás: Pinterest és Food.com

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');