10+1 pénztárcabarát program Dubajban!
2017. november 02. írta: Szabinae

10+1 pénztárcabarát program Dubajban!

Korábban szó volt arról, hogy milyen családos programok vannak Dubajban, ám mivel a város maga egy feneketlen pénznyelő kút, így gondoltam megosztom veletek azokat a programokat is, amelyek nem terhelik a pénztárcátokat. Sőt! Ingyen van :)

Tegyük hozzá, hogy ilyenből azért nem sok van, de íme azon látványosságok és programok listája, amelyeket ingyenesen meg tudtok nézni /csinálni az Egyesült Arab Emírségek eme gyöngyszemében.

szabi.jpg

Érdemes mindig új helyre menni enni, mert a különböző Mall-ok, és parkok között találni rettentően vicces helyeket. Mint, pl. pink pingvineket, csigákat és egyéb állatokat a Box Park nevezetű étterem gyűjtőhelyen :D

DUBAI SZÖKŐKÚT

A Burj Khalifa előtt található mesterséges tavon egy rendkívül látványos és jól koreografált show várja egész nap a vendégeket. Fél óránként, különböző zenékre kezdődik, és kb. 3-4 percig tart a Dubai Fountain Show.

Érdekessége, hogy nem csak a világ legnagyobb koreografált szökőkútja, hanem akár 207 méter magasba is fel tud “lőni” egy-egy vízsugár. Egyszer ezt mindenkinek meg kell tapasztalnia. A tó körül különböző vendéglátóegységek helyezkednek el, ahonnan egy kellemes ebéd/vacsora közben kényelmesen lehet benne gyönyörködni.

IMAGINE SZŐKŐKÚT

A Marinán található szökőkút minden óra egészkor kezdődik. A Mall-nál található szökőkúttól abban különbözik, hogy míg az nagyobb, ez víz és tűz közös játékot, illetve lézershowt  / vetítést is tartalmaz.

dfc_imagine_stardancer_laservision-560x400.jpg

DUBAI MALL - AKVÁRIUM - VÍZESÉS

A Dubaj Mall-ban található óriás tengeri állatokkal teli akváriumról van szó, amit a Burj Khalifából lejövet találtok meg a Mall túloldalán. Minden szinten látható belőle egy nagyobb szakasz, ahol cápákat, halakat, rájákat figyelhetsz meg úszkálás közben. 

akvarim_a_mallbol.jpg

Itt található még az ikonikus fejjel lefelé vízbeugró emberes óriás vízesés is. Elég impozáns látványt nyújt, meg kell hagyni. 

Mindenképp csinálj róla (is) egy képet :)

waterfall-730190_1920.jpg

 

TÖRTÉNELMI / BASTAKIYA NEGYED

A 19. század végén épült negyedet a kedvező adórendszer miatt építették a perzsa gyöngy-, és textilkereskedők. Szűk, kacskaringós utcáival éles kontrasztot alkot a mai modern Dubajjal. 

Az itt található piacon lényegesebben kevesebb ember van, mint a fűszer, arany, és hal piacon.

Az autentikus óvárosi negyed betekintést enged a gyöngyhalászok házaiba, ahol láthatod a 150 éves légkondicionálókat is.

bastakia-dubai-718x303.jpg

Tudtátok, hogy azért vannak hatalmas ajtók az arab házakon, hogy a tevék is beférjenek?

Pedig így van. Az SMCCU ( Sheikh Mohammed Centre for Cultural Understanding ) látogató központban elköltött arab tradicionális étkezés során mesélte a kulináris / történelmi túra vezetőnk. Itt nem csak ebédre van lehetőség, hanem a tradicionális viselet hordására. Szóval ha informálódni, és enni akarsz egyszerre, akkor ide érdemes menni. Figyelem! Itt a ruházkodásra is vannak szabályok. Mind a férfiaknak, mind a nőknek hosszú nadrágban és vállat nem mutató ruhában illik menni. A látogató központ sajnos nem ingyenes, de érdemes ellátogatni oda :)

DEIRA NEGYED / ARANY, FŰSZER ÉS HAL PIAC

Aki ellátogat Dubajba, az ne hagyja ki a hely piacot, ahol ékszerek, fűszerek és különböző halak várják a leendő gazdáikat.  A fűszer piac valami zseniális. A színekről és az illatokról pedig ne is beszéljük. Fontos, hogy alkudni kell, mivel akár meg is harmadolhatod, vagy ötödölheted az „eredeti” árat. Tapasztalat.

Szuvenírt érdemes inkább itt venni.

Mindenképp térj be ide és szerezz be pár fűszert, mert páratlan kínálattal találkozol.

fuszerpiac.jpg

SOUK AL BAHAR

Tradicionális arab stílusban épült modern bevásárlóközpont, ahonnan bámulatos kilátás nyílik a Burj Khalifára, a Dubaj Szökőkútra, és a Manhattan -szerű belvárosra.

souk_al_bahar.jpg

DUBAI MARINA

A yacht kikötő fenomenális látvánnyal bír, és 3 kilométer hosszan terül el. Érdemes egy könnyedebb sétát tenni este, mikor már nincs óriási forróság.

STRANDOLÁS

A víz ősszel, és télen is kellemes meleg. Több strandja is van, attól függően, hogy mit szeretne az ember. Delfint simogatni, szörfözni, vagy strandolni. Érdemes minél magasabb faktorszámmal bekenni magunkat, mivel az európai ember könnyen leég ilyen erősségű nap alatt.

JUMEIRAH MOSQUE

Káprázatosan szép mecset, melyet vallástól függetlenül bárki látogathat (ez pedig nagy szó) és még a belül is lehet csinálni pár képet. 

1200x900.jpg

 Az ingyenes programok után következzen pár filléres is:

ABRA RIDE - HAJÓKÁZÁS

A Dubai Creeken keresztül a Bastakiya negyedből át lehet csónakázni 1 dirhamért (kb. 75 Forint) a túlparton található Deira negyedbe. Az út maga több szempontból is érdekes. Egyrészt nekimennek egymásnak a parkoláskor teljes lelki nyugalommal ezekkel a fa csónakokkal a helyiek, másrészt érdekes kontrasztot alkot a város két partja egymással.

traditional-abra-in-dubai-creek.jpg

MONORAIL - MAGASVASÚT

A Pálma-szigeten található Atlantis-hoz (Vízipark, Delfin simogatás) érdemes magasvasúttal érkezni, ugyanis felejthetetlen látványban lehet részünk a kb. 10 perces út alatt, ugyanis láthatjuk teljes pompájában a mesterséges szigetet.

Az út oda-vissza 15 -30 dirham  között van. Ez állomásfüggő. Tehát maximum 2200 Ft-ból megjárjuk. Ha pedig már itt vagyunk, akkor mindenképp menjünk el Delfint simogatni, vagy csúszkálni az élményparkba. Erről ITT írtam korábban.

Dubajba menet pedig érdemes lecsekkolni a Dubaji Turisztikai Hivatal (Visit Dubai) oldalát, mert ott minden infót megtaláltok magyarul is.

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');