Szuper DIY ötletek Halloweenra! 1. rész
2016. október 08. írta: JennySophie

Szuper DIY ötletek Halloweenra! 1. rész

Apró szörnyecskék és bájos kísértetek

halloween_otletek3.jpg
A Halloween egy ősi kelta hagyományokból kialakult ünnep október 31. éjszakáján, melyet elsősorban az angolszász országokban tartanak, bár mára már az egész világon elterjedt tradícióvá vált. Sokan támadják, és felháborodva kifogásolják itthon, hogy miért kell az amerikaiaktól átvenni ezt a "bugyuta szokást", miszerint beöltözünk, tököt faragunk, narancssárga és fekete színekben díszítjük fel az otthonunkat, a bátrabbak még apró műanyag denevéreket, vámpírfogakat és műpókhálót is bedobva.

Az én személyes kedvencem például egy apró, világító, visítva riogató és rázkódó játékszellem, mozgásérzékelővel ellátva. Még Párizsban szereztem be, ott ugyanis már hosszú évek óta "amerikaiul" ünneplik a Halloweent, a gyerekek beöltöznek és cukorkáért csengetnek a szomszédba, a Champs-Elyséen pedig művérfoltos fiatalok vonulnak fel este, boszorkánynak, zombinak vagy épp vámpírnak sminkelve.

Nálunk ez az ünneplés sajnos kifullad az aktuális tematikus bulikban, de legalább van még egy alkalom a farsangon kívül, amikor be lehet öltözni, és azért ezek is elég jól szoktak sikerülni. A manapság oly divatos "halott mexikói" vagy "sugar skull" arcfestést egyenesen imádják a fiatalok; igényesen megrajzolva, és egy szép fekete csipkés ruhával, fiúknak pedig inggel és csokornyakkendővel tényleg nagyon menő tud lenni.
(Erre rengeteg tutorial videót találtok a YouTube-on, de ha van egy ügyes sminkesetek, érdemes időben betámadni ezzel, valószínűleg ő is élvezni fogja a feladatot, játszótérnek használva az arcotokat.)
maxresdefault.jpgUgyanígy az otthoni dekorálás is egyre nagyobb teret kap. Gumipókokkal és műpókhálóval eddig is találkozhattunk a szupermarketek polcain ilyenkor, ahogy a formás, narancssárga tökökkel is, amik egyszerűen faragásra és lámpásnak születtek. Nagy kaland otthon akár a párunkkkal, akár barátokkal, de leginkább a picikkel vicces vagy éppen ijesztő arcokat varázsolni ezekre a jópofa zöldségekre.

A mini változatok, azaz a dísztökök, melyeket a virágosoknál is megtalálunk, különösen bájosak tudnak lenni. :) Egyaránt feldobják a nappalit, a gyerekszobát, a munkahelyünk asztalát, és ajándéknak sem utolsók, ha épp vendégségbe készülünk.
A hobby boltok polcain pedig mindent megtalálunk, amikkel doldozhatunk: alkoholos filc (főleg metál színekben!), akrilfesték, hobbyragasztó, flitter, csillámpor, csipke, selyemszalag, gyöngyök, stb. Következő cikkünkben sok-sok inspiráló tippet mutatunk majd erre nektek.
bat_pumpkin_pici.jpgMost azonban olyan, otthon szintén könnyedén megvalósítható ötleteket hoztunk nektek, melyek tökéletes alkalmat adnak egy kis összeüléshez, akár a családdal, akár a legjobb barátainkkal. Egy hűvös vasárnap délután például pont megfelelő ahhoz, hogy kicsit összeboronáljuk a csapatot, és a gőzölgő teásbögrék mellett alkossunk valamit közösen, amit utána persze büszkén posztolhatunk az Instagrammunkra. :)


Kezdjük ezzel az egyszerű, de annál aranyosabb szellem nyalókával:
gallery-1466005852-ghost-lollipop-bouquet.jpgElkészítésénél mi sem egyszerűbb, a legapróbb gazfickók is könnyedén megbírkóznak vele. Anyag helyett papírzsepkendőt is használhatunk. 
6ca4e59355759f7251a90e9b8d6bac56.jpgHasonlóképpen kísértet girlandot is készíthetünk. Még mutatósabb, ha van otthon egy apró lampion- vagy gömbizzó füzérünk, és arra helyezzük rá az apró textildarabkákat, melyeket utána a nyakuknál fogva összekötünk cérnával, vagy selyemszalaggal. Apró csokornyakkendőket is ragaszthatunk rájuk, csak hogy még csinosabbak legyenek!1465935039-ghost-garland.jpgSerena Van der Woodsen szobája óta imádjuk a falilepkéket, most azonban az alkalomhoz denevérek dukálnak. Fekete papírból mi is egyszerűen kivághatjuk, majd falragaccsal rögzíthetjük őket tetszés szerint.993d9d09e4805a7372d517f9ea900571.jpgHogy ha viszont nem a falra szeretnénk őket, gyűjtsünk össze pár szimpatikus faágat, és készítsük el belőlük ezt:
abac473bf573fc30818c2f9b259ecec9.jpgEzeket a cuki szörnyeket imádni fogják a gyerekek, a kavics gyűjtéstől kezdve a színes filceken át az apró szemek ragasztgatásáig!1465939592-pebble-monsters.jpgÍme még egy egyszerű, de nagyszerű ötlet: csempésszünk bele pár műanyag bogarat (szemgolyót, levágott gumiujjat, stb.) átlátszó folyékony szappanunkba!138f7b8af0e8c4313b7f51435d8c0d0d.jpgPing pong labdák, alkoholosfilc és ragasztópisztoly segítségével miénk lesz a legijesztőbb koszorú a környéken:ijeszto_szem_koszoru.jpg1465937422-spooky-eyeball-wreath-.jpgKrepp papírból pedig remek pinjatát készíthetünk. Csak tömjük tele édességgel, kössük össze és rögzítsük zöld ragasztószalaggal a tetejét, Majd lógassuk fel valahova. adjunk a gyerekek kezébe fakanalat, műanyag kardot vagy varázspálcát, és már indulhat is a buli!
1465937227-tissue-paper-pumpkin-favors.jpgApróbb változatát is elkészíthetjük, így meglephetjük vele barátainkat, munkatársainkat is.
tissue-paper-pumpkins_1.jpgHa vendégségbe készülünk, feltétlenül ragasszunk rá az ajándék italra egy általunk rajzolt vagy kinyomtatott címkét, mely bizonyítja, hogy természetesen méreg, békanyál, vagy bájital van az üvegben. 
1465938685-bottle-of-boos.jpg1469463425-dsc-5819-thumb.jpgMegmaradt üvegeinkből otthonra is könnyedén készíthetünk Halloweeni dekorációt, csak a fantáziánk szab határt.gallery-1469463520-potion-bottles-vignette-11.jpgHa idén mi rendezzük a Halloweeni bulit, pár műanyag szemecskével a poharakat és bögréket is feldobhatjuk! Ha porcelánragasztót használtok, az a mosogatást is bírni fogja. Akárcsak a szemeket, a speciális ragasztót is megtaláljátok a hobby boltokban, de létezik öntapadós verzió is, ami könnyedén leszedhető utána, ha például a pezsgős poharakon vetnénk be ezt a praktikát.
gallery-1466003157-spooky-halloween-party-cups.jpgFagyaszthatunk műanyagpókokat is a jégkockákba, csak figyelmeztessük a vendégeinket előre, nehogy véletlenül lenyeljék, miután kiolvadtak. :)
gallery-1465998684-spider-ice-cubes.jpgEgy speciális bögrefilc segítségével otthoni bögréinket is életre kelthetjük.
dde6ef19d5b0e57be7c3cac259a1c0fa.jpgMiért ne díszítenénk fel az ajtónkat is? Mondjuk szörnyecskének?gallery-1466000618-monster-door-decor.jpghdoor2-580x386.jpgEzek a bájos denevérek pedig a gyerekek nagy örömére WC papír gurigából készülnek. Egy kis fekete festék, kartonpapír és ragasztható szemecske segítségével lefoglalhatjuk őket úgy egy órára. ;)amazing-bat-crafts-for-halloween3.jpgtoilet-paper-roll-bat-4.jpg

toilet-roll-bat3.jpgÉs ha már Halloween, nem maradhatnak ki a tökök sem! Akinek nincs kedve farigcsálni, vagy már túl van rajta, és belevágna egy újabb tökprojektbe, annak ahogy ígértük, következő cikkünkben összegyűjtjük a szerintünk legmenőbb tökfejeket. ;)

Aki pedig lusta, vagy úgy érzi, most nincs erre ideje, az látogasson el a Váci utca 22-ben található TIGER Store-ba, ahol alaposan bevásárolhat az ötletes és igényes dekorációkból.


Képek: Pinterestonelittleproject.comcountryliving.comcraftordiy.com


Tetszett a cikk? Nyomj egy like-ot!

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');