Dr Strange-t az is imádni fogja, aki nem szereti a szuperhős filmeket!
2016. november 02. írta: Szabinae

Dr Strange-t az is imádni fogja, aki nem szereti a szuperhős filmeket!

Titkok könyvtára egy kis Marvel csavarral. Avagy érkezik a mozikba a Dr Strange. Szuperhős mozi, nem csak szuperhős rajongóknak. Ezt mindenki szeretni fogja a kockától kezdve az antibarbikig.

doctor-strange-movie-composer-cumberbatch.jpg

Benedict Cumberbatch nagyot alakított. Egyszerűen imádom ezt a színészt. Egyszerre tudja hozni a zsenit és a kattant pszichopatát.  

Szóval a sztori alapötlete az, hogy a zseni doki autóbalesetet szenved, mert túl gyorsan hajtott és piszkálta a mobilját, emiatt nekihajtott egy másik autónak és lesodródott a hegyről bele a vízbe.

A briliáns sebész kezei idegkárosodást szenvednek, így nem tud tovább dolgozni a szakmájában. 7szer műtik, de nem javul.

Végső elkeseredésében keletre utazik, és ott keres gyógymódot, amit egy misztikus női(?) ősmágus fel is kínál neki.

Kezdődik a Noah Wyle féle Titkok könyvtára szakasz. Okosodik, edz, olvas, és mágikus tárgyak veszik körbe. Utazik párhuzamos valóságokba, univerzumokba, síkokba. Sőt! Időutazik is! Mindezt persze bámulatos látványvilággal (mint egy durva extasy/LSD utazás) megspékelve.

kir.jpg

A szerzetesek birtokában van levitációs köpeny (Harry Potter irigykedne), csoda repülő csizma, buzogány, mindenféle fegyver, illetve ostor. Tiszta Indiana Jones.

indiana-jones2.jpg

3 templom védi a világ 3 pontján a Földet a gonosztól, melyeket szerzetes Indiana Jones Titkok könyvtára mesterek és könyvtárosok őriznek.

Nagyon pörgősre, és látványosra sikeredett a legújabb Marvel mozi. Nekem tetszett! Mondjuk én elfogult képregény és fantasy fan vagyok, nézzétek el nekem.

A Dr Strange egy mozi, amit pislogás nélkül néztem végig, és órákkal a vége után is csak a cselekmény jár a fejemben. A  film sohasem válik fárasztóvá és kiszámíthatóvá. Végig fogva tartja a figyelmünket és nem válik klisévé.

Durva jellemrajzot láthatunk és nem üsd vég nem apáddá válik, hanem tényleg van mondanivalója!

Nem is akarok többet mondani. Nézzétek meg!

doctor-strange-1.jpg

És maradjatok a legeslegvégéig, mert 2!! film utáni plusz jelenet van, mint ahogy azt már a Marvelnél megszokhattuk. Szóval várjátok ki a teljes stáblistát ;)

 

Jó szórakozást!

Én imádtam!

 

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');