Szeretek mindig valami különlegességgel előrukkolni. Alkotni,kreálni, sütni, főzni. Dísziteni nem tudok, de főzni annál inkább. A mostani alkotásom alapja a darált hús, kiegészítve egy kis vörösborral és burgonyával.
Nagyon egyszerű, viszonylag könnyen elkészíthető recept következik kicsiny konyhámból.
Fogadjátok sok szeretettel! :)
Hozzávalók:
- 300 g darálthús
- hagyma
- laktózmentes főzőtejszín (én nagyot használtam)
- vörösbor
- só, bors
- sajt
- 4-6 nagyobb burgonya
Elkészítés:
Úgy kell kezdeni, mintha sima bolognai-t csinálnál. Tehát olaj/zsír a serpenyőbe, rá a finomra/apróra vágott hagyma, amit üvegesre pirítasz, majd bele a darált hús,és ízlés szerint megfűszerezed sóval és borssal. Ha kész a hús, jöhet a bor. Itt a lényeg az, hogy ellepje a húst teljesen (egy ujjal legyen kb magasabb a bor szint). Ezután 15-20 percig kicsit alacsonyabb fokozaton főzd egybe. Ha kész és az alkohol belefőtt a húsba, következhet a tejszín. Egy külön edényben elegyítsd szépen fokozatosan össze őket (tehát a tejszínbe kanalanként folyamatos keverés mellett add hozzá a forró boros szószt),majd önsd bele a serpenyőbe ezt is. Alacsony fokozaton 5 -10 percig lefedve főzd.
Közben a burgonyát pucolt meg, majd rakd be lefedve fedővel vagy lefóliázva átlátszó fóliával a mikróba 8-10 percre. Vagy meg is főzheted. Amelyik szimpatikusabb.
Ha kész minden, akkor a burgonya közepét kanalazd ki, és töltsd be a vösösboros tejszínes darálthúst, és szórj rá reszelt sajtot. Pár percre rakd be a sütőbe és tálalhatod is!
Jó étvágyat hozzá!