Mennyei glutén- és tejmentes linzerek!
2016. december 21. írta: Szabinae

Mennyei glutén- és tejmentes linzerek!

Közeledik a karácsony és ilyenkor mindenkit elkap a süti  vágy. Van aki veszi, van aki süti. Én az utóbbiak közé tartozom. Egyszerűen imádok alkotni, kreálni és nézni, ahogy mások az én kreálmányaimat eszik. A legjobb, amikor felhívnak, hogy figyelj Szabi, hogy is csináltad a múltkori tortát?

Már többször is hoztam az InPassionOfTastyLife-tól recepteket. Móni egyszerűen bámulatos recepteket szokott csinálni. Ő nem csak finomakat, hanem szépeket is gyárt. Nekem a kinézettel még vannak khm kisebb gondjaim...

linzer.jpg

Íme a recept 35-40 db linzerhez:

  • 1 db tojás
  • 1 ek. utifűmaghéj
  • 1 ek. Bambuszrost
  • 3 ek. Kölesliszt
  • 4 ek. Cirokliszt
  • 3 ek. Hajdinaliszt
  • 3 ek. Tápiókaliszt
  • 5 ek. Mandulaliszt
  • 10 ek. Gluténmentesliszt
  • 4 ek. Barnarizsliszt
  • 5 ek. xilit/eritrit
  • 30 g cukkini (megpárolva majd pépesítve)
  • 2 teáskanál narancshéj
  • 2 teáskanál citromhéj
  • csipet só

Összegyúrjúk a tésztát majd közepesen vastagúra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk őket tetszőleges formával. Előmelegített sütőben 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük ( ne barnara süssük mert akkor kemény lesz).

Ezután hagyjuk kihűlni, majd tetszőleges ízű lekvárral kenjük meg őket, illesszük össze és porcukorral (xilittel) szórjuk meg vagy étcsokiba forgassuk meg.

linzer1.jpg

linzer3.jpg

 Amennyiben vegán vagy és tojás nélkül szeretnéd elkészíteni, akkor a tojás helyett használj CHIA magot ;)

1 evőkanál chia mag + 3 evőkanál víz = 1 tojás
Egy tálkában keverjük össze a chia magot a vízzel és hagyjuk állni kb. 10 percig, amíg teljesen zselés állagú lesz. Ezután adjuk hozzá az ételhez.

Jó étvágyat hozzá!