Szemétből ruha? A H&M megcsinálta!
2017. február 07. írta: Szabinae

Szemétből ruha? A H&M megcsinálta!

A környezettudatosság szerencsére egyre inkább "trendi" lesz a nagyobb cégek között is. A H&M is beállt az Adidas után abba a sorba, aki újrahasznosított óceáni hulladékból készít terméket. Ez egy nagyon fontos lépés egy nemzetközileg kedvelt fastfashion márkától.

A Conscious Exclusive BIONIC® anyagból, vagyis óceáni/tengeri műanyag hulladékból származó poliészterből készült.

01-embed-hm.jpg

A H&M új exkluzív kollekciója az első olyan, ami nem csak környezettudatos, de egyben dögös, légies darabokból áll. Eddig főleg pulcsik, illetve egyszerűbb darabok készültek ezzel a technológiával, de a tervezőcsapat bebizonyította, hogy szemétből is lehet nőieset alkotni!

hm.jpg

A kollekció arca Natalia Vodianova modell, akit számos kampányban láthattunk, illetve Palvin Barbit a modell karrierje kezdetén többen nevezték a filantróp modell fiatalabb kiadásának.

 854c9199-300dpi.jpg

A H&M 2020-ra szeretné teljes egészében környettudatosan gyártatni a ruhákat. Személy szerint én támogatom ezt az ötletet, hisz így a tömegek felé is talán jobban rögzül, hogy környezettudatosság és zöld életmód...

 

Az újrahasznosított anyagból készült darabok április 20-án debütálnak a boltokban és a webshopban egyaránt.

 Ha tetszett a bejegyzés, akkor kövess Facebook-on is ;)

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');