Visszatértek a Karib tenger kalózai
2017. május 22. írta: Szabinae

Visszatértek a Karib tenger kalózai

Jack Sparrow pedig szokás szerint iszákos és bosszantó. Lehúzták az x-ik bőrt is a Karib tenger kalózairól. Szerencsére most jobban sikerült mindezt kivitelezni, mint a 3., 4. részben...

pirates_of_the_caribbean_5_dead_men_tell_no_tales.jpg

A sztori újfent arról szól, hogy valaki be van pöccenve a vén iszákosra és ki akarja nyírni. Közben pedig egy (fél)árva fiú meg akarja törni az apja átkát. Közben találkozik egy dögös nővel, aki a segítségére lesz. Ha ismerős a történet, akkor nem csodálom, mert kb ez volt az 1.rész is.

Az ellenség ezúttal a hírhedt spanyol Salazar kapitány, akinek hobbija, és egyben munkája volt az, hogy megöli a kalózokat. Ám a frissen hajót és tájolót öröklő miniJack legyőzi, és az Ördög háromszögének foglya lesz a komplett legénységgel együtt és az évek alatt csak nőtt a gyűlölete Jack iránt. 

kk.jpg

Közben Will és Elizabeth (Orlando Bloom és Keira Knightley) gyermeke Henry Turner minden vágya azt, hogy megátkozott apját átoktalanítsa és visszakapja. Ehhez Posseidon szigonyára van szüksége, mert ezzel lehet megtörni minden átkot/uralni a tengert stbstb. Szóval egy újabb ereklye, ami miatt elindulhat a kincsvadászat...

Ezt keresi a gyönyörű boszorkánynak titulált csillagászleányzó is, aki Galilei naplójának alapján megtalálta a szigonyhoz vezető utat. 

pirates-of-the-caribbean-dead-men-tell-no-tales.jpg

Mindeközben Jack elárulja a tájolót, mert elcseréli rumra, és az bosszúból rászabadítja Salazart, aki útban Sparrow felé vérré változtatja a tengert. 

Közben persze szokásos akciószerűségek, balfékeskedések és szórakoztató klisék történnek... 

A karib tenger kalózai: Salazar bosszúja nagyon jó látványvilággal rendelkezik. IMAX-ben gyönyörűen használták ki a technika nyújtotta előnyöket. Szépen voltak kidolgozva a félhullák, és a féldögök is. 

Újra visszatér a Gyöngy, Barbossa kapitány, a Turner házaspár, de megismerhetjük Jack nagybátyját is, akit Paul McCartney alakít.

 

Összességében nem mondanám rossznak a filmet. Kikapcsol, de ne legyenek hatalmas elvárásaink, amikor beülünk a moziba, csak érezzük magunkat jól és ne agyaljunk rajta :)

Eddig szerintem ez a legjobb folytatása a sztorinak.

EXTRA: A  film legeslegvégén van egy MARVELES extra jelenet Orlando Bloom-mal ;)

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');