Csúcsfejű baba borzolja a kedélyeket, pedig ez nem ritka tünet a kisbabáknál
2017. június 21. írta: Szabinae

Csúcsfejű baba borzolja a kedélyeket, pedig ez nem ritka tünet a kisbabáknál

A csúcsfejű baba nem számít  ritkaságnak a szüléseknél, csak nem szokták reklámozni. Viszont ez a baba tényleg durván csúcsosan jött a világra, szóval beszéljünk kicsit arról, hogy miért is ilyen a feje.

A babák, mint az tudjuk, alapjáraton a nők hüvelyén keresztül jönnek a világra. A szülőcsatornán át, szépen mondva. Na már most, gondoljunk abba bele, hogy azon a vékony folyosón kipréselődik egy fél méteres, általában 3-4 kiló közötti gyerek. Ott ahol, ilyen méretek nem szoktak mindennap kicsúszni. Persze hogy meg fogja viselni mind a gyereket, mind a Nőt ez a folyamat.

Nemhiába szoktak a Nők egy részében "harangozni" szülés után a szexnél... Kivéve, ha gátmetszés volt, és szépen varrtak össze, és/vagy izmos volt a hüvelyed és szépen visszaugrott a normál kerékvágásba....

/ez is tabu téma általában, mint ahogy a szülés utáni vizelettartási problémák is.../

A baba feje pedig a szülőcsatornán keresztüli útjuk során gyűrődik, csúcsosodik és kissé deformálódik. Ki kell a kis lyukon férniük...

Csúcsfejű baba borzolja a kedélyeket, pedig ez nem ritka tünet a kisbabáknál

Ez nem tart sokáig, mivel a fejükön lévő kutacs pont az ilyen jellegű formálódás miatt van. Pár nappal szülés után már szép, kisimult lesz a csöppség, és a csúcsfejség, illetve gyűrödtség is távozik... No para. Ez megszokott dolog. Nem kell megijedni ;)

Így néz ki egy extrán csúcsfejes babuci:

Ennek oka pedig az, hogy Graham, a kisfiú a buksiját picit oldalra hajtva akart kibújni, ami által nehezebben "jött"ki onnan és jobban deformálódott.

Forrás: Huffpost