Mi a zöld kávé? És mire használják a kozmetika iparban?
2017. október 04. írta: Szabinae

Mi a zöld kávé? És mire használják a kozmetika iparban?

zold_kave.jpg

Mivel én a különböző organikus anyagok kozmetikai felhasználásainak miértjeiről nem sokat tudok, és a zöld kávét fogyasztó és energizáló termékként ismertem eddig, így meginterjúvoltam Rácz Mariannt, aromaterapeutát, és termékfejlesztőt, hogy a nyers kávéval mégis mit lehet kezdeni kencékben... 

Mi a nyers / zöld kávé? 

A legértékesebb kávékivonat, amit egy professzionális natúrkozmetikum-gyártó ma használhat, az a ZÖLD kávé-kivonat. Jótékony antioxidáns hatása igazoltan 48 órán át tart úgy, hogy a bőr mélyebb rétegeibe is eljut. Ez pedig más antioxidánsokról nem mondható el, mivel mind a C-, mind az E-vitamin hatása hamarabb múlik el.

zold_kave_cikk.jpg

Mióta használják a Zöld kávé-kivonatot a kozmetikumokban?

Ez az esszencia még nagyon újnak számít a kozmetikumok világában. Pontosabban szólva alig egy éve jelentek meg az első tanulmányok róla, és tudományos kutatásokkal alátámasztva igazolták a kiemelkedő hatóanyagtartalmát és hatását.  A nyers kávébabban megtalálhatóak azok az értékes hatóanyagok, amik a pörkölés során elvesznek, és esetleg egészségre káros anyaggá (acril-amiddá) alakulnak át. 

chlorogenic_acid_coffee.jpg

A zöld kávénak több, mint 50%-a klorogénsav, ami az egyik legerőteljesebb ma ismert természetes antioxidáns a piacon.

Eddig a zöld teát mondták a legerősebb antioxidánsnak. Mennyivel erősebb nála a zöld kávé?

A nyers kávé a kutatások szerint 10-szer erősebb antioxidáns hatású mint a zöld tea.

És ez mit eredményez?

Lassítja az öregedési folyamatokat, felgyorsítja a sejtanyagcserét, ezáltal gyorsabban is regenerálódik. Ezen kívül hihetetlen erős "energiabomba".

Milyen hatása van a Zöld kávé-kivonatnak?

  • A zöld kávébab-kivonat csökkenti a narancsbőrt.
  • Lassítja az öregedési folyamatot, regenerálja a sejteket.
  • Támogatja az egészséges vérkeringést.
  • Nincs mellékhatása.

Magyarországon mennyire elterjedt a nyers kávé kozmetikumokban való használata?

Magyarország mindenben kicsit le van maradva a külföldi piachoz képest, de egyre több gyártó fedezi fel itthon is a nyers kávé kozmetikai alkalmazását. A Phi naturkozmetikai márka például a Pazar Caffe kozmetikai család minden tagját ruházta fel ezzel a fantasztikus esszenciával. A testápoló 2, az arckrém 3,5, a szemkörnyékápoló pedig 5 %-ban tartalmaz zöldkávé-kivonatot.

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');