Így kezeld az aknés arcbőrt!
2017. december 03. írta: Szabinae

Így kezeld az aknés arcbőrt!

akne_1.jpg

A hatalmas gyulladt pattanások nem csak a kamaszok, de rengeteg felnőtt életét is keserítik meg. Ennek kialakulását nagyban befolyásolják a hormonok, a faggyú képződés, az életmód és a használt kozmetikumok is. 

Nálam szerencsére azóta nincs gond, mióta rájöttem, hogy étel érzékenység okozott hatalmas göböket szerte a testemen (a menstruációs időszak kivételével).

Az akne rettentően fájdalmas gyulladt göb, és a test bármelyik részén találkozni lehet vele. Fontos, hogy ne csak külsőleg kezdj el ellene tenni, hanem belülről. Tehát méregteleníts és találd meg, hogy nálad mi okozhatja. Könnyen lehet, hogy nálad is étel érzékenység, mint nálam.

Külsőleg pedig a következőket teheted:

A legfontosabb a gyulladt pattanásos bőr esetében a megfelelő arcmosás. Legalább naponta kétszer kell megfelelő készítménnyel megmosni az arcot, majd utána szérummal lekezelni! Az aknéra nem jó a rakjunk rá egy kis fogkrémet és egyéb házi megoldások, mivel ez egy mélyebben gyökerező probléma, amivel foglalkozni kell. És persze emiatt 1000 Forintos kence sem fog használni, mivel abban kb 20 Forintnyi alapanyag lesz, ami pedig egyenlő a nullával. Én az inkább költök egy kicsit a bőrömre, de jöjjön rendbe típus vagyok, mivel ha valami használ, akkor az bármit megér. Ha volt már gyulladt göb a testeden, akkor tudod, hogy miről is beszélek.

Külsőleg 4 dolgot tehetsz: Csökkents a faggyú termelést, és a gyulladást, illetve méregteleníts és hámlassz. Vannak nagyon jó készítmények az akne miatti hegek csökkentésére is (pl a Redoux)!

Faggyú termelés csökkentése

Ezt legkönnyebben Niacinamid/B3 hatóanyagú készítménnyel érheted el. Azonnali hatása van, és látványos eredményeket lehet vele elérni. Bővebben ITT írtam róla.

A következő termékekben találod meg:

Az azeloglicina két hatóanyag "gyermeke" (1 molekula Azelaic acid és 2 molekula növényi glicerin). Az azelaic acid a növényekben található, és a különböző fertőzéseket akadályozza meg. Mondhatni, hogy ő őrzi a növény egészségét :)

Az azelainsav az olyan enyhe vagy közepesen súlyos pattanások, mint a comedonalis pattanások,vagy a gyulladásos pattanások kezelésére jól használható. Gyógyszerészeti készítményekben is kapható, ahol dikarbonsavként találkozhattál vele.

Rendkívül erős gyulladáscsökkentő és faggyú termelés csökkentő készítmény. 1-2 nap kell ahhoz, hogy hasson, mivel megöli az akne baktériumokat, amelyek megfertõzik a pórusokat, illetve csökkenti a keratin termelését, ami az akne baktériumok növekedésért felel.

Ha BHA-val is kezeled a bőrödet, akkor a hegeket is szépen tudod vele halványítani.

A következő termékben találod meg:

  • Paula's Choice Resist Skin Transforming Multi-Correction Treatment with Azelaic Acid + BHA
  • Natics Lumière Sérum Brillante
  • Paula's Choice Clear Daily Skin Clearing Treatment with Azelaic Acid + BHA

Zöldtea nagyon szuper a pattanásokra, és a panthenollal, illetve jázminnal kombinálva nagyon szépen a nyugtatja, és mattítja a bőrt.

A következő termékben találod meg:

Méregtelenítés

Fontos, hogy ne csak belülről, hanem kívülről is használj detox terméket. Érdemes BHA hámlasztót használni, akár önmagában, akár arclemosóban. Arclemosók közül a következőket ajánlom: A fekete aktív szenes Detox, és az Organic Herbs. A különbség annyi, hogy a Detox az egy erős méregtelenítő, faggyú szabályozó, BHA tartalmú készítmény, míg az Organic Herbs a citrusok erejével fertőtlenít és tisztít. 

Gyulladáscsökkentés

Az aknés bőr elleni egyik legerősebb fegyver a gyulladáscsökkentés, mivel egy rettentően gyulladt állapotú bőrproblémáról van szó.

Azonnali gyulladáscsökkentő hatással bír az aszkorbinszav, más néven C-vitamin. Amennyiben ötvözöd különböző egyéb gyulladáscsökkentő anyagokkal, akkor brutális lesz a végeredmény.

Első körben mindenképp érdemes C-vitamint szedni. Vagy természetes vörös c vitamin forrást választani (eper, narancs, cékla), vagy pedig tablettaként. Amennyiben tablettaként szeded, akkor ügyelj arra, hogy narancssárga bevonata legyen, mivel a karotin elősegíti a C-vitamin felszívódását a szervezetben. Illetve szedj cinket is mellé :)

A következő termékben találod meg:

A feketekömény gyulladáscsökkentő erejéről az ókortól kezdve ódákat zengenek. Tisztít, fertőtlenít és csökkenti a gyulladást. Közepesen lassú rendkívül hatásos olajként, illetve krém formájában érhető el.

A következő termékben találod meg:

Ezen kívül a cink alga kivonat is hihetetlenül jó, mivel a két hatóanyag egymás erejét optimalizálja. A cink gyulladáscsökkentő, és szabályozza a faggyú termelést, az alga is a faggyútermelést csökkent, viszont mellette táplál is. Szóval szuper kombináció.

A következő termékben találod meg: Claire szérum 

Hámlasztás

Az aknés bőrre BHA ajánlott. Megtalálható különböző lemosókban, illetve szérumokban is. A kettő közül a szérum a határosabb, de érdemesebb kombinálni, mivel ennél a fajta bőr problémánál a megfelelő arctisztítás, illetve készítmény használat rettentően fontos.

A következő termékeket javasoljuk: 

 

 

 

 

 

 

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');