Így kezeld a táskás szemeket!
2017. december 14. írta: Szabinae

Így kezeld a táskás szemeket!

A hidegebb időjárás beköszöntével sokkal inkább előtérbe kerülnek a különféle bőrproblémák, hiszen ilyenkor fokozatosan fakul a barna bőrszín, aminek jótékony hatása a bőrhibák elfedése. De melyek a leggyakoribb bőrproblémák, és mit tehetünk ellenük? Nem, nem a plasztikai sebészet a megoldás. Van ennél kevésbé drasztikusabb, ám hatékony megoldás is.

szemkornyekapolas.jpg

TÁSKÁS, KARIKÁS SZEMEK 

A szemek körüli karikák, sötét foltok, illetve a duzzadt szemkörnyék senkinek sem ismeretlen, időről időre mindenki szembesül ezekkel a problémákkal. A szem alatti karikákat általában fáradtság, kimerültség okozza, ami ősszel különösen gyakran előfordul. Célszerű vitaminokat szedned, változatosabban táplálkoznod, és persze amikor csak lehet, lazítanod, többet aludnod. A táskás szemeket már komolyabban kell venni, hiszen azok akár veseproblémákra, hiány- és pajzsmirigybetegségekre is utalhatnak, de előfordulhat, hogy csupán az öregedés váltja ki őket.

Táskás, karikás szemet tud még okozni a vashiány is (azon kívül, hogy fáradékony, és aluszékony vagy). Fontos, hogy fogyassz minél több vastartalmú ételt ( sok spenótot és olajos magvakat, illetve májat, és tonhalat). Ezen kívül a C-, illetve B-vitamin pótlása is elengedhetetlen, mivel ezek segítik a vas felszívódását. A folyamat akár hónapokig is tarthat.

Használhatsz különböző készítményeket is, melyek a bennük lévő hatóanyagok segítségével látványos eredményt tudnak produkálni. Táskás szemekre például olyan terméket, mely elősegíti a szem alatti táskák visszahúzódását, és láthatóan csökkenti a felgyülemlett zsírtól és víztől megduzzadt szemhéjat. A Fytofontana Stem Cells Eye Bag szérum az őssejtes hatóanyagokon túl, antiödémás hatású tetrapeptidet is tartalmaz. Ezzel a szemben a szem alatti sötét karikákra érdemes olyan készítményt keresni (pl.: EyeDark szérum), amely olyan peptidekkel van kombinálva, melyek megakadályozzák a sötét karikák kialakulását az erősen pigmentált összetevők kiválasztásával, valamint csökkentik a gyulladást és megnyugtatják a szemkörnyéki érzékeny bőrt.

img_20171002_153031-01.jpeg

Nagyon jó még a táskákra a koffein tartalmú szemkörnyékápoló is. Amennyiben ilyet használsz, mindenképp vidd fel lefekvés előtt, hogy reggelre levigye a duzzanatot a szemed környékéről.

Figyelj oda arra, hogy a szemkörnyékápolód első 4 összetevője között ne legyen ott az alkohol, mivel az szárítja a bőrt.

Sminkben is érdemes olyat választanod, ami nem ül be, és szépen kisimítja a duzzanatot. Amennyiben sötét karikát kell tüntetni, mindenképpen használj inverz korrektort (szines) is a normál korrektor előtt. A Maybelline Insta Anti-age korrektora zseniálisan működik!

arc1.jpg

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');