10 dolog, amit nem tudtál a mosolygásról
2018. augusztus 23. írta: Szabinae

10 dolog, amit nem tudtál a mosolygásról

A mosolygás, a nevetés nem csak a külsőnkre, de a belsőnkre is hatással van. Számos kísérlet bizonyította, hogy általa enyhülnek az az autoimmun betegségek tünetei, javul a véráramlás és még a fellépésünk is magabiztosabbá válik.

Szóval csupa pozitív hatása van.

mosoly.jpg

VICCES TÉNYEK A MOSOLYGÁSRÓL

TUDTAD, HOGY...

  1. ha valaki ránk mosolyog, hajlamosak vagyunk visszamosolyogni, különösen, ha kisgyerekről van szó?
  2. ha mosolyogni kezdünk, az javítja a kedvünket és pozitív kisugárzásunk is lesz tőle
  3. a mosolygás segít a stressz-szint csökkentésében, ugyanakkor támogatja az immunrendszerünket, ugyanis hatására kevesebb kortizol és dopamin nevű hormon termelődik, amelyek így kevésbé gátolják az immunrendszert, vagyis a sokat nevető emberek ellenállóbbak a fertőzésekkel szemben
  4. mosolygás közben fiatalabbnak tűnünk?
  5. egészségre pozitív hatásai vannak?
  6. a vak gyerekek is tudják, hogyan mosolyogjanak, pedig soha nem láttak mást mosolyogni?
  7. képesek vagyunk megmondani az emberek szeme alapján, hogy mosolyuk őszinte-e?
  8. milyen komolyan befolyásolja az emberek mosolyát a kultúra, melyben élnek?
  9. az első szmájlit, (a mosolygós emojit) 1963-ban rajzolta meg Harvey Ball reklámszakember, és hogy azóta a jókedv szimbólumává vált világszerte?
  10. 1999 óta pedig minden évben október első péntekjén ünnepeljük mindazt, amit ez a szimbólum képvisel?

66533440_xl.jpg

Minden gyermek megérdemli, hogy mosolyoghasson!

Ezért döntött úgy az Orbit, hogy idén újra támogatja az SOS Gyermekfalvakat, amely hátrányos helyzetű
gyerekekről gondoskodik. A Gyermekmosoly kampány célja nemcsak a megfelelő szájhigiénia fontosságának népszerűsítése, de a gyermekek egészséges önbizalmának támogatása is.

Idén ehhez a kezdeményezéshez Dombóvári István - "Dombi" -  is csatlakozott, aki gyerekek bevonásával egy  „próbálj nem nevetni kihívás” kampányfilmet is készített, hogy bemutassák, milyen is lehet egy mosolygásmentes világ. Ami, mint azt Ti is láthatjátok, lehetetlen feladat. Próbáljátok ki ti is:

Augusztus 23-tól október 7-ig az Orbit mindentermékének eladásából befolyó összeg 1%-át az SOS Gyermekfalvaknak adományozza. Csaljunk mosolyt minél több gyermek arcára! Csatlakozz Te is! :)

Oszd meg büszkén másokkal is, hogy Te is segítettél: használd a #gyermekmosoly hashtaget és ösztönözz másokat! Tudj meg többet a http://gyermekmosoly.orbit.hu/ oldalon!

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');