Tippek "növénygyilkosoknak"
2019. március 18. írta: Szabinae

Tippek "növénygyilkosoknak"

Én az az ember vagyok, akinek a növényei időnként szuicid hadműveletbe kezdenek. Sikeresen. Ám az utóbbi pár évben sikerült megtalálnom azt a pár növényt, ami túlél MINDENT! És ezt most komolyan mondom. 

A mostani bejegyzésben bemutatom a növényeimet, melyek évek óta élnek, és növekszenek.

Ha pedig Te is zöldítésen gondolkozol, akkor érdemes kilátogatnod március 22-24 között a Budapest Sportarénában tartott GardenExpora, ahol személyesen is megismerkedhetsz a legújabb növénytrendekkel. 

Következzen 5 növény, melyek nem csak szépek, hanem strapabíróak is! 

SZUKKULENS / POZSGÁSOK

A kaktuszoktól kezdve a sivatagi növényekig tartoznak ebbe a kategóriába a növények. A kövirózsa, és a varjúháj is. Rettentően szárazságtűrőek, vagyis nem vízigényesek.  Szereti a napfényes helyeket. Az egyetlen mód, amivel megölheted, az az , ha túl locsolod. NE locsold túl. Elég havonta, két havonta egyszer vizet adni neki.

AGGLEGÉNY PÁLMA

Az agglegény pálma, a zamioculcas egy hihetetlenül szívós növény, ami az  extrém elhanyagolást is képes elviselni. Hetekig elvan víz nélkül. Sőt! Elég kb. havonta meglocsolni. Ám nem csak szívós, hanem esztétikus növény, amely az ovális leveleivel a lakás éke lehet. Tavasszal érdemes új cserépbe, és / vagy külön ültetni, mivel szereti ha van körülette föld. 

Szereti a félárnyékos helyet, és a fürdőszobában is jól érzi magát.

agglegenypalma_blogozine.jpg

ALOE VERA

Az aloe vera a leghasznosabb szobanövények egyike. Elég nehéz elpusztítani, és még kedvező élettani hatása is van. Érdemes ablakba rakni, mivel szereti a fényt, és a fürdőszobában/konyhában érzi a legjobban magát. Ebben az esetben locsolni sem kell nagyon, ugyanis a helyiség magas páratartalma elegendő nedvességforrás a számára.

vera-1520694_1920.jpg

ANYÓSNYELV

Ez az a növény, ami a legtöbb mérgező vegyszert tudja kivonni a levegőből. Éjszaka is termel oxigént. A kínai kultúrában szerencsehozó növénynek tartják. Árnyékos helyen is megél, és elég havonta egyszer-kétszer meglocsolni. Nem szabad tápoldatozni. 

anyosnyelv.jpg

VITORLAVIRÁG

A vitorlavirág, másnéven a békeliliom az egyik legigénytelenebb szobanövény. Imádja a párát, és a leginkább a fürdőszobában érzi magát jól. Elég neki a kevés fény is, és a szoba éke lehet, mivel gyönyörű növény.

vitorlavirag.jpg

Tudsz követni Facebookon is: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

A bejegyzés támogatója: 

2888-gardenexpo.jpg

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');