Így tedd strapabíróvá a kültéri polcot és bútort! | Erkélyfelújítás vol. 2.
2019. augusztus 02. írta: Szabinae

Így tedd strapabíróvá a kültéri polcot és bútort! | Erkélyfelújítás vol. 2.

A tavaly megkezdett „erkély projekt” a következő szakaszához érkezett. Ezúttal új burkolatot kapott a padló, valamint egy virágtartó polcot is felszereltünk, amelyre így végre a kis konyhakertem is ki tudott költözni. 

igy_tedd_strapabirova_a_kulteri_polcot_es_butort_erkelyfelujitas_vol2_blogozine_6.jpeg

Régóta szerettünk volna egy kinti konyhakertet, de a lakásunkhoz csak egy kisebb erkély tartozik, tehát úgy kellett megoldanunk, hogy azért hely is maradjon! Épp ezért egy virágtartó polc elkészítése, és felszerelése tűnt a legjobb megoldásnak, melyet lazúrral kezeltünk. 

A lazúrozáshoz olyan terméket használtunk, amely vizes bázisú alapozó és bevonó egyben, ami nagyon jó döntés volt (a macskám, Sherlock miatt kerülöm az oldószeres termékeket).

Első lépésben lemértük a polc helyét, beszereztünk egy deszkát, majd dekopírfűrésszel méretre vágtuk. Mivel egy új falécet vettünk, így első lépésként észter hígítóval gyantamentesítettük, majd minimálisan meg is csiszoltuk.

A csiszolás a tökéletes zsírtalanítás miatt szükséges, hisz csak ebben az esetben tud jól megtapadni a festék.  Ezután mindenképpen szükséges portalanítani a felületet!

igy_tedd_strapabirova_a_kulteri_polcot_es_butort_erkelyfelujitas_vol2_blogozine_5.jpeg

Miután végeztünk az előkészítési munkálatokkal, jöhetett a lazúrozás és az alapozás egyben a kiváló időjárás- és UV-állósággal rendelkező Poli-Farbe Boróka Classic vízzel hígítható fabevonó vékonylazúrral.

Az első réteget a gyártói utasításnak megfelelően 25% vízzel való hígítás után kentünk fel ecsettel, majd 24 óra elteltével hígítás nélkül a második, majd újabb 24 óra elteltével a harmadik réteg következett. A festés végén vízzel elmostuk az ecsetet. 

A munkához szükséges eszközök tehát:

Tudsz követni Facebookon is: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

A bejegyzés támogatója: Poli-Farbe Kft.



süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');