Ezt eszi a menzán a gyerek!
2019. augusztus 05. írta: Szabinae

Ezt eszi a menzán a gyerek!

Emlékszem, hogy gyerekkorom egyik leggyakoribb kérdése az volt, hogy mit ettem a suliban.
És ez a mai napig sem változott, mivel általában manapság is ez az első kérdés, amit a szülők feltesznek a gyermekeiknek. 

kids-600x450.jpg

A mai világban pedig még fontosabb, hogy mit eszik a gyerek, hisz sok esetben nincs a szülőknek lehetőségük a menzán kívül megoldani a napközbeni étkezését. Éppen ezért nagyon nem mindegy, hogy az étel milyen minőségben és mennyiségben kerül a gyerekek elé.

Pont ennek apropóján indította el a Hungast 2015-ben a „Nyitott Kapuk a Menzán” programját, amelynek keretében a szülők bármikor, előzetes bejelentkezés vagy regisztráció nélkül megkóstolhatják az aznapi menza menüt. A szülőknek akár minden nap lehetőségük nyílik kipróbálni a gyermekük által is látogatott iskolai menzát, majd értékelni a menüt egy kérdőív segítségével. Ezzel a sikeres kezdeményezéssel a szülők megbizonyosodhatnak arról, hogy a szolgáltató az ízletes fogások elkészítésén túl az egészséges táplálkozást tűzte ki legfőbb céljául a gyermekétkeztetés keretein belül.

Nemrégiben nekem is alkalmam nyílt meglátogatni az egyik úgynevezett Szupermenzát, és gluténmentesen ebédelni ott. Meg kell hagynom, kellemes élményekkel lettem gazdagabb, szóval csak ajánlani tudom.

Gluténérzékenyként külön öröm volt számomra látni, hogy az előírásoknak megfelelően rendelkeznek különálló, felszerelt konyhai helyiséggel, ahol a mentes ételeket készítik külön erre a célra szánt edényekkel és eszközökkel, így semmi nem érintkezik gluténnal.

Aki érzékeny, annak nem kell bemutatnom, hogy ez a fajta odafigyelés ritka, mint a fehér holló. Az ételintoleranciában szenvedők számának növekedésével pedig kifejezetten kardinális kérdéskörré nőtte ki magát, így a Hungast cégcsoport mindent megtesz azért, hogy diétás fogyasztóit is teljes mértékben ki tudja szolgálni. De nem csak a helyiségnél és az eszközöknél, hanem az alapanyagoknál is figyelnek arra, hogy a keresztszennyezés elkerülése végett csak és kizárólag a gluténmentes étkezésnek megfelelő alapanyagok kerüljenek a konyhára. Persze lehetőleg magyar gyártóktól. 

paprika_blogozine.jpg

Szóval összességében nagyon pozitív élményeim voltak, és remélem, egyre több helyen találkozhatunk a jövőben ilyen fajta mentalitással és odafigyeléssel.

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');