TOP 3 alumíniummentes dezodor
2019. szeptember 05. írta: Szabinae

TOP 3 alumíniummentes dezodor

Az alumínium tartalmú dezodorok gátolják az izzadást úgy, hogy védőréteget képeznek a bőrön, ami eltömíti az izzadásért felelős mirigyeket, ezáltal nem izzad az adott területen az ember.

Ám egyre inkább teret nyernek ezen a területen az alumínium mentes dezodorok, melyek egészségesebb alternatívát kínálnak. 

Na de mitől egészségesebb? Az alumínium tényleg káros? Teheti fel - jogosan - a kérdést a felhasználó. A tanulmányok kimutatták, hogy tökéletes esetben a hónalj területe 0,01 % alumíniumot szív fel, ami tűréshatár alatt van. Ám amennyiben bármilyen sérülés is van a bőrön - kipattogás, vágás, pattanás, stb -, abban az esetben ez a szám 0,06 %-ra ugrik fel, ami máris kockázattal jár, ugyanis a 2017. évi retrospektív tanulmány kimutatta a korábbi életkorát azokban a mellrákos betegekben, akik alumíniumtartalmú izzadásgátlókat használtak a hónalj borotválkozásával. 

best-deodorant-for-women.jpg

A következő dezodorok szuperek, és nyugodt szívvel ajánlok mindennapi használatra. Fontos, hogy nem gátolják az izzadást, csak elfedik a szagokat, mint minden alumíniummentes dezodor.

 

SCHMIDT'S DEO STICK

A stickes formula miatt könnyű, és kényelmes használni. A legjobb szagsemlegesítő hatással a levendulás bír, de ez egyénenként eltérő lehet. Használat közben hagy egyfajta réteget a ruhán, de nem színezi el, tehát nem para annyira :)

Lelőhely | Ár:: target.com, $ 7.99

top_3_aluminiummentes_dezodor_schmidts_deo_blogozine.jpg

PHI KOZMETIKUM BALERINA

Korábban már volt szó erről a magyar gyártmányú dezodorról, és azóta sem változott meg róla a véleményem, tehát csak ajánlani tudom. Őt ujjal kell felkenni az adott területre, és tökéletes szagtalanít órákon keresztül mindenféle ruhára történő kicsapódás nélkül.

Lelőhely | Ár: Phikozmetikum.hu , 2990 Ft

top_3_aluminiummentes_dezodor_phi_balerina_kremdeo_blogozine.jpg

LOVE BEAUTY AND PLANET

Növényi összetevőkkel, például kókuszdióolajjal, kukoricakeményítővel és fair trade mimózavirággal kapható ez a dezodor. Bármelyik drogéria polcán megtalálod már :)

Ár: kb.1990 Ft

top_3_aluminiummentes_dezodor_love_beauty_and_planet_deo_blogozine.png

+1 LULULEMON DEO STICK

A legjobb jóga ruházatot gyártó cég is kidobta a piacra a mentes stickjüket. És milyen jól tették! Jól szagtalanít, nem okoz kellemetlen érzetet használat közben.

Lelőhely | Ár: sephora.com, $ 18.00

top_3_aluminiummentes_dezodor_lululemon_deo_blogozine.jpg

Tudsz követni Facebookon is: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');