Olajat hajra, testre, mindenhova
2019. december 20. írta: Szabinae

Olajat hajra, testre, mindenhova

A kevesebb néha több, tartja a mondás. Ez igaz sminkre, és termék mennyiségre is. Személy szerint én igyekszem kevés, ámde jó minőségű kozmetikumot használni a mindennapok során. A hajamra a hajpakoláson kívül szoktam még aromaterápiás olajat is rakni, ha stresszesebb vagyok a kelleténél, és ápoló testápoló olajat is hajszárítás után. Igen, jól olvastátok. Testápoló olajat kenek a hajamra :D 

Na de kezdjük az alapoknál. Az olajoknál. Miért jók a növényi olajok?

MAKADÁMIAOLAJ

Különösen hatékony száraz bőr esetén, ugyanis olyan telített zsírsavakat tartalmaz, mint az Omega-9, és az Omega-6, ezáltal pedig sejtek szintjén fejti ki hatását a bőr szerkezetének visszaállításában. 

  • Omega 9 | olajsav, amely a bőrre történő felvitel során szuper hidratáló és lágyító hatással bír
  • Omega 6-ot | linolsavat, amely támogatja a bőr vízmegkötő készségét.

A makadámiaolaj egy olyan könnyen és mélyen felszívó olaj, amely kiválóan ápolja a száraz bőrt, és a sérült, töredezett hajszálakat. Ezen kívül gyógyítja az aknés hegeket, a csökkenti a gyulladást, illetve bőrkiegyenlítő hatása is van.

TSUBAKI OLAJ

A gésák szépségének titkaként is emlegetik ezt a csoda olajat, ugyanis pánban és Kínában az egészség és a szépség elixírjének számít már évszázadok óta.

A makadámiaolajhoz hasonlóan telített zsírsavakban (Omega-9, Omega-6), vitaminokban nagyon gazdag. Ezen kívül szkvalént is tartalmaz, melynek köszönhetően hidratáltabb lesz a bőr, mivel mélyebben szívódik fel, és rugalmasabbá válik általa a bőr.

Az örök fiatal arcbőrrel rendelkező ázsiai nők a kaméliamag-olajat használják a hajukra is, hogy súlytalan természetes ragyogást adjanak neki, és töredezettségmentesítsék a hajszálaikat általa.

ÉDESMANDULA OLAJ

A fenti olajokhoz hasonlóan tele van vitaminokkal, Omega-9, és Omega-6 zsírsavval. Tökéletes száraz, érzékeny, vízhiányos bőrre. Nem csak testápolónak, de hajápolónak is lehet használni. Gyorsítja a bőrsejtek gyógyulási folyamatait. Kiváló antioxidáns, és bőrvédő, ami nyugtatja a száraz, irritált bőrt, és enyhíti az ekcémás tüneteket is. Szoptatós kismamák is használhatják mellbimbó védőnek.

MOGYORÓOLAJ

A mogyoróban található E-vitamin  véd a szabadgyököktől, növeli a bőr rugalmasságát, enyhíti a bőrszárazságot, és segít fenntartani a nyálkahártya sejtjeinek épségét.

BORÁGÓ OLAJ

A borágó olaj kiválóan használható ekcémára, sebkezelésre. Nyugtatja a bőrt, csillapítja az irritációt, javítja a bőr szerkezetét, és védőrétegét. Helyreállítja az UV-sugárzás okozta bőrproblémákat, és kitűnő öregedésgátló olaj. Magas a telítetlen zsírsav tartalma.

ORBÁNCFŰ OLAJ

A kaméliamag-olajhoz hasonlóan az orbáncfűolajat is több évszázada használják a sebgyógyításban. Ugyanis kitűnő sebgyógyító, gyulladáscsökkentő, antioxidáns és antibakteriális olaj.

Regenerálja a bőrt, kiegyenlíti a bőrtónust, és lassítja a bőr öregedési folyamatát. A sebgyógyító, és fertőtlenítő tulajdonsásának hála pedig gyorsabban gyógyulnak a pattanások, és a sebek.

nuxe_olaj_blogozine_notino_1.jpg

Lehet közvetlenül bőrre felvíve testápoló olajként használni, de hozzáadhatjuk a fürdővízhez, fújhatjuk hajkefére, hogy azzal átfésülve a hajat puhább, és fényesebb végeredményt kapjunk. Egyszóval egy rettentően sokrétű olajat kapunk a Nuxe Huile Prodigieuse személyében, amely a fenti olajokat egyesíti egy csodás termékben.

A korábbi olajokat is használtam már, viszont a könnyebb formula révén ez a verzió könnyebben, gyorsabb szívódik fel anélkül, hogy filmes réteget hagyna a bőrfelszínen.

Még több inspirációért látogass el Facebookra: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

 A bejegyzést a Notino.hu támogatta.

 

 

 

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');