A H&M fél millió dollárral támogatja a koronavírus kutatást!
2020. március 17. írta: Szabinae

A H&M fél millió dollárral támogatja a koronavírus kutatást!

A COVID-19 Solidarity Response Fund azért jött létre, hogy pénzt gyűjtsön a COVID-19 járvány megelőzésére, kimutatására és kezelésére folytatott munka támogatására. A cél az, hogy biztosítsa minden országnak a felkészültséget, főként a leggyengébb egészségügyi rendszerrel rendelkezőknek. Az ENSZ Alapítvány az Egészségügyi Világszervezet (WHO) kérésére hozta létre az alapot, amelynek máris olyan jelentős támogatói vannak, mint a Facebook és a Google. A mai nappal a non-profit H&M Alapítvány is csatlakozott a támogatókhoz, és félmillió dollárt adományoz az alap életmentő munkájára.

close-up-of-microscope-256262.jpg

A H&M Alapítvány által felajánlott adomány a WHO azonnali globális munkáját támogatja, melynek célja, hogy felkutassa és megértse a vírus terjedését, biztosítsa, hogy a betegek minden ápolást megkapnak, amelyre szükségük van, az egészségügyben dolgozók számára biztosítva legyen minden szükséges eszköz és információ, valamint, hogy felgyorsítsa a vakcinák, tesztek és a kezelések kifejlesztését.

„A betegségek nem ismernek országhatárokat, és nagyon hálás vagyok a H&M Alapítványnak, hogy felismerte azt, hogy ennek a globális problémának a megoldására globális összefogásra van szükség, amelyből mindenkinek ki kell vennie a részét” – mondta Elizabeth Cousens, az ENSZ Alapítvány elnök-vezérigazgatója. „Hozzájárulásuk ehhez az alaphoz a WHO életmentő munkáját támogatja, amely segíti az összes országot abban, hogy megelőzzék, kimutassák és kezeljék a COVID-19 járványt, főként ott, ahol a leginkább szükség van rá.”

A COVID-19 Solidarity Response Fund jelenleg az egyetlen módja annak, hogy egyéni adományozók és más jótékonykodók hozzájáruljanak a WHO globális erőfeszítéseihez.

„A növekvő COVID-19 járvány mindannyiunkra hatással van, és a WHO hihetetlenül fontos munkát végez azzal, hogy vezeti és kezeli ezt a globális erőfeszítést. Reméljük, hogy más szervezetek és egyéni támogatók is csatlakoznak, hiszen az adományok a COVID-19 Solidarity Response Fund számára elengedhetetlenül szükségesek, hogy az alap megfelelően tudjon működni ebben a rendkívül gyorsan változó helyzetben ” - mondta Karl-Johan Persson, a H&M Alapítvány elnökségi tagja. Mivel a COVID-19 járvány fokozódik, minden országnak fel kell készülnie és időben reagálni erre a globális helyzetre, és ebből adódóan az alap tőkeigénye is egyre nőni fog.

„Mindannyian egy nem hétköznapi helyzetet tapasztalunk most meg, aminek a leküzdéséhez minél több emberre és erőforrásra van szükség. A H&M Alapítvány hozzájárulását arra használjuk fel, hogy megvédjük a veszélyeztetett pácienseket és az egészségügyi dolgozókat, intenzív osztályok felállításával és védőfelszerelések eljuttatásával. Mindenkit arra bíztatunk, hogy csatlakozzanak a támogatókhoz” – mondta Diana Amini, a H&M Alapítvány globális vezetője.

A COVID-19 Solidarity Response Fund-dal kapcsolatos további információért, illetve abban az esetben, ha csatlakoznának a támogatókhoz, látogassanak el ide:  www.COVID19ResponseFund.org