#KaranténKedvencek | Hajápolás
2020. március 31. írta: Szabinae

#KaranténKedvencek | Hajápolás

Az otthonmaradás jó alkalmat teremt arra, hogy a hajápolási rutinunkat ki tudjuk kísérletezni. A tökéletes sampont, balzsamot, pakolást és olajat, hisz most úgyse látja senki rajtunk kívül, ha valami nem a legtökéletesebb a hajunkkal kapcsolatban.

Ebben a bejegyzésben a kedvenc hajápolóimat fogom megosztani veletek.

haj_blogozine.jpg

SAMPON

Mint azt tudjátok, én nem mosok SLS tartamú termékkel hajat. Sőt! Jelenlegi állás szerint havonta egyszer éri SLS-mentes, természetes összetevőket tartalmazó sampon a hajamat, a köztes időben pedig sima vízzel, vagy ecetes vízzel szoktam leöblíteni egy-egy izzasztó edzés után. Ám sokan használnak egyéb olyan alternatívákat, mint például szódabikarbónás, citromos / ecetes vízzel történő öblítés, tojással / liszttel történő hajmosás. Mindenkinek más válik be.

Én az elején háromnaponta, majd hetente, másfél hetente, kéthetente mostam, majd egyre több idő telt el fokozatosan egy-egy hajmosás között. Végül pedig nálam ez beállt a havi egy alkalomra. 

Fontos, hogy a fejbőr, haj állapotához nagyban hozzájárul az is, miként is étkezik az ember. A fehérje-, vitamindús, rostban gazdag a táplálkozás, a tiszta étkezés nem csak a bőröm, hanem a hajon is nyomot hagy.

A következő sampont szoktam havi egyszer használni:

PHI mindenmentes sampon

100%-ban magyar márka, aki szuper SLS-, parabén-, etilalkohol-, paraffin-, és színezőanyag-mentes termékével abszolút ajánlott azoknak, akik a természetes hajmosás útjára szeretnének térni.

A legérzékenyebb fejbőrre is nyugodt szívvel tudom ajánlani. Amennyiben zsírosabb a hajad, abban az esetben a hajtisztító terméküket használd.

Kérastase Specifique Bain Prévention

Ezt a hajhullás elleni sampont Kálmi használja. Ez a sampon az összetevői miatt serkenti az új haj növését, és erősíti a hajszálakat a koffeinnek és a különböző aminosavaknak köszönhetően. Fokozzák ugyanis a vérkeringést, serkentően hatnak a hajnövekedésre, miközben ápolják, és erősítik a hajszálakat.

hajmosas_2.jpg

Bumble and bumble Hairdresser's Invisible Oil sampon

Ez egy fokkal nehezebben beszerezhető szulfát-mentes sampon, viszont szuper a hatása. 6 különböző olaj (Kókuszdióolaj, argán olaj, makadámia olaj, édes mandula olaj, szőlőmag olaj, safánvirág magoldaj, gardénia olaj ) található meg benne, melyek fényessé, selymessé teszik a hajat, miközben kíméletesen tisztítják azt. 

A Sephorában találkozta először vele. Normál/száraz hajra tökéletes választás.

BALZSAM

Derékig érő rengeteg hajam van, amit szoktam vasalni, göndöríteni, így kell neki az ápolás. A balzsamot mindig Tangle Teezer Wet&Dry kefével szoktam felvinni a hajamra, mivel úgy a teljes volumenen szétoszlik , és nem foltokban puha a hajam. 

Balzsamok közül kettőt szeretek nagyon:

Garner Fructis SOS Repair 10 az 1-ben hajápoló krém

Öblítést  nem igénylő hajápoló krém, melyet nedves, és száraz hajra egyaránt lehet használni. A benne található szuper összetevőknek hála pedig 230°C –ig megvédi a hajat a különböző hőhatásokkal szemben. Gyümölcs-, növény- és citromprotein-kivonatot, valamint B3- és B6-vitamin kombinációját tartalmazza. A használat után nem nehezíti el sem száraz, sem nedves hajon használva a hajat, ami azért valljuk be egy nagyon nagy piros pont egy öblítést nem igénylő terméknél.

img_4890.JPG

Elseve Dream Long balzsam

Már egy éve a hajápolási rutinom része, ugyanis a benne található növényi keratin, vitaminok, és ricinusolaj gyönyörűen ápolja, erősíti, táplálja és csillogóvá teszi a hajkoronámat. Mind a balzsam, mind a pakolás must have termék egy hosszú hajú nő otthonában. Látványos eredmény érhető el a használatával. 

Még több inspirációért látogass el Facebookra: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');