#KaranténKedvencek | Kézápolás
2020. április 23. írta: Szabinae

#KaranténKedvencek | Kézápolás

A vírus miatt az ember jobban, és többször fertőtleníti a kezeit (is), mivel ezek használatával csökkenteni lehet a baktériumok szaporodását. Viszont ennek sajnos ára van: Hihetetlen módon szárazzá válnak tőle a kezeink. Durvává, érdessé, sérülékényebbé válnak. 

Egy kis odafigyeléssel és törődéssel pedig lehet tenni ellene. Ebben a bejegyzéseben azokat a termékeket mutatom be, amik nekem beváltak, s rendszeren használom is őket.

Először is szeretném leszögezni, hogy nem szeretem azokat a kencéket, melyeket felkenve még 20 percig múmiaként kell léteznem, és nem foghatok meg semmit, mert ragadok. Így azokat a kézkrémeket, bőrápolókat részesítem előnyben, melyek könnyen beszívódnak és látványosan segítenek a kezeim állapotán. Ezek pedig általában nem azok, melyeket minden sarkon beszerezhetőek.

KÉZRADÍR

A tavasz beköszöntével rendszeresebbé váltak nálam az elhalt hámsejtek leradírozása. Mind az arcomon, mind a kezemen. Az utóbbira a kedvenc Nuxe Rêve de Miel tápláló testpeelingemet használom, ami kifejezettem érzékeny, száraz bőrre van kifejlesztve, mivel mézet, cukorkristályokat és értékes olajokat tartalmaz ez a szuper testradír. Így nem csak az elhalt hámsejteket tünteti el a bőrről, de táplálja is a száraz, lipidhiányos bőrt.

Fontos, hogy ha véresre száradt a bőr, akkor előbb hidratáljunk, és utána radírozzunk csak!

kezradir_1.jpg

KÉZKRÉM

Ebből renget fajta van, viszont nekem a shea vajas, a mézes és az ureás termékek váltak be.

Shea vaj: Rendkívül könnyedén szívódik fel, és  hosszantartó hidratáló hatást fejt ki. Kifejezetten berepedezett bőr, és extrém száraz kézre ajánlott a shea vajas kencék használata. A hidratálás mellett, pedig egy hatásos gyulladáscsökkentő, nyugtató hatású alapanyag, melyet ekcémára, pikkelysömörre is hatásosan lehet alkalmazni.

Ebből én a L’Occitane Karité kézkrémet tudom ajánlani, mivel isteni illata van, könnyen felszívódik, és azonnali hidratáló hatása van. Napközben szoktam használni, mivel nem hagy ragacsos réteget a bőrömön.

Urea: Ő egy  természetes hidratáló faktor, melyet mesterséges módon állítanak elő. Hidratáló krémekben általában 5%-os arányban lehet megtalálni, mivel afelett már van hámosító hatása is. Nemcsak hidratálja, de az elhalt hámsejteket is segít eltávolítani, s így javítja a bőr vízmegkötő képességét. 

Ureás krémek közül és az Eucerin UreaRepair plus kézkrémet használom esténként és teszek rá egy kesztyűt is, hogy még jobban beszívódjon és reggelre puhább bőröm legyen.

Körömvirág:  A körömvirág a shea vaj mellett a száraz, repedezett bőr megmentője. Nagyon jó gyulladáscsökkentő, és kipirosodott bőrt gyorsan rendbe tudja hozni. Mivel ez egy zsírosabb krém alapanyag, ezért mindenképp akkor ajánlom használni, ha van 5-10 percünk arra, hogy bemasszírozzuk a kezeinkbe.

Én ebből a  Nuxe Rêve de Miel kéz- és körömápoló krémet tudom ajánlani. Ez ugyanis a körömvirág mellett olyan szuper hatóanyagokat tartalmaz, mit a méz, a napraforgó, az avokádó, és a rózsafa. Ezek együttese pedig nyugtatja, hidratálja a sérült, kirepedezett bőrt.

A kedvenceimet a következő linkeken éritek el:

Nuxe Rêve de Miel tápláló testpeeling

L’Occitane Karité

Eucerin UreaRepair Plus

Nuxe Rêve de Miel kéz- és körömápoló

Még több inspirációért látogass el Facebookra: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

 

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');