Szeretem a töltött hús ételeket, és azok különböző variációit. Főleg, ha sajt, vagy aszalt gyümölcs található benne. A mostani ételem is ilyen, ugyanis camemberttel és aszalt szilvával töltöttem. Ám nem álltam meg itt, hanem csavartam rajta még egyet, és készítettem hozzá egy mézes - chilis pácot, mellyel bekentem, és zöldségekkel, hercegnő burgonyával tálaltam.
Figyelem! Ez egy olyan étel, melynek könnyedén függőjévé lehet válni, mert egyszerűen mennyei!
Hozzávalók:
- Csirkemell
- Aszalt szilva
- Camembert sajt
- Méz, chili, só, bors, olaj - pác
- Félkész hercegnő burgonya
- Bébirépa, kalifornia paprika, paradicsom
Elkészítés:
Első lépésként zsebeket képzünk a felezett csirkemellekben, majd ezekbe beletöltjük az aszalt szilvát és a Camembert sajtot.
Végül fogpiszkálóval zárjuk, és megkenjük a mézes chilis páccal (olajba kevés mézet, chilit, sót, borsot rakunk, és összekeverjük alaposan).
Előmelegített sütőben 185 fokon alsó felső sütéssel először 25 percig sütjük alufólia alatt, majd még 10 percig fólia nélkül.
A zöldségeket közben sóval, borssal, chilivel összepároltam.
Az elősütött Deluxe Hercegnő burgonyát (a Lidlben vettem) pedig az olajmentes sütőben elkészítettem.
Végezetül pedig találtam.
Ugye milyen guszta:
Még több inspirációért látogass el Facebookra: Blogozine
Megtalálsz Instagramon is: @szabinea
Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com