Kúpvas VS Beach Waver | Melyik milyen hullámot csinál?
2021. március 31. írta: Szabinae

Kúpvas VS Beach Waver | Melyik milyen hullámot csinál?

A hajformázás elég tág fogalom, mivel rengetegféle kütyü található a termékpalettán, melyeket különböző frizurák elkészítésére álmodtak meg. A korábbi bejegyzésemben meséltem már nektek a legújabb szerelmemről a Beach Waver-ről, mellyel szinte gyerekjáték a természetes hullámok alkotása. Na de miben is különbözik ez a kúpvas által készített hullámoktól?

tripla_sutovas_vs_kupvas_blogozine_notinohu.jpg

Erről hoztam Nektek egy kis összefoglalót, hogy a bejegyzés végére el tudjátok dönteni minden infó birtokában, hogy milyen szituációban, milyen hajnál melyik készüléket kell beizzítani.

Fontos, hogy mindennemű hajformázás előtt használhatok hővédő sprayt! 

KÚPVAS

A kúpvasból is különböző méretűek, és hosszúságúak kaphatóak. Nekem egy vékonyabb Remington készülékem van, amivel kisebb loknikat tudok készíteni, ám mivel derékig érő hajam van, ezek általában pár perc alatt megnyúlnak úgy, hogy természetesebb hatásúak lesznek. 

Mutatom, mely hajak készültek vele:

kupvas_blogozine.jpg

Amint az látható, magamnak készítve mindig látszik, hol van felcsavarva a kúpra a hajam. Vele készülnek a hercegnősebb hajaim. :)

A lényeg ennél a készüléknél, hogy vékony tincseként kell feltekerni rá a hajat úgy, hogy maga a készülék nem ég a fejbőrhöz, és a haj teljes hosszában lehetőleg csavarodás nélkül szépen "fekszik" a kúpon. Időigényes, viszont megéri, mert csodaszép loknikat lehet vele kreálni.

p6065060.jpg

TRIPLA HAJSÜTŐVAS

A legújabb szerelmem a Rowenta tripla hajsütővas készüléke. Már legalább egy éve, ha nem régebb óta nagy vágyam volt, és tavaly végül hosszas dilemma után be is lett szerezve. A kúpvassal ellentétben itt nem kell tekergetni, csak szimplán az adott hajtincsen fentről lefelé végig kell sütni a hajat (mintha kreppelnétek). Számomra ez egy sokkal gyorsabb művelet, viszont nem loknis az eredmény, hanem egy természetes hatású frizura.

tripla_hajsuto_blogozine_1.jpg

Az én készülékemet 4 különböző fokozatra (hullámtípusra) lehet lehet állítani, ami hasznos, mivel az apróbb hullámoktól, a nagyobbakig be lehet akár útközben is tekerni, s nagyon szép eredményt lehet vele elérni :)

dsc05483-min.JPG

Az pedig, hogy kinek melyik hajtípus válik be, teljesen egyénfüggő. Remélem tudtam nektek egy kis segítséget, támpontot nyújtani azzal kapcsolatban, hogy melyik hajformázóval mit is lehet alkotni, és melyikre ruházzatok be a cél érdekében. 

Amennyiben gyakran formázzátok a hajatokat - ebbe a hajegyenesítést is beleértem - akkor abban az esetben érdemes a hővédőn túl magába a hajmosási rutinba is beépíteni egy olyan terméket, mely felveszi a harcot a különböző készülékek (hajvasaló, hajformázó) hőhatása által okozott károkkal szemben.

Ilyen többek között a:

- Kérastase Genesis Défense Thermique termékcsalád

- L’Oréal Professionnel Serie Expert Nutrifier thermo krém

- L’Oréal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Gold Quinoa + Protein thermo krém

- Illetve maga L’Oréal Steampod is kihozott már egy komplett termékcsaládot erre a témára!

Csodás napot Nektek :)

Még több inspirációért látogass el Facebookra: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

 Szponzorált tartalom

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');