A húsvéti fonott kalácsnál kevés finomabbat lehet elképzelni, és úgy gondolom idén sikerült megalkotnom az Igazit. A puha, finom, mennyei kelt tészta alapú finomságot. Az elkészítése roppant egyszerű, és mindenkinek ajánlom akár lekvárral, akár sonkával fogyasztva.
Íme a recept:
- 150 g Free From gluténmentes lisztkeverék - Belbake | Lidl
- 40 g barna cukor
- 1 csomag gluténmentes instant élesztő (7g)
- 30 g kókusz olaj
- 35 g laktózmentes joghurt
- 1 db kis méretű tojás
- 70 ml langyos víz
- 12 g útifűmaghéj
- 80 ml langyos víz
Elkészítése:
Elsőként a lisztet, a cukrot elkeverem egy tálban a por élesztővel, majd hozzáadom az olajat, a joghurtot, a tojást, és a 70 ml langyos vizet. Ezután a útifűmaghéjat, és a 80 ml langyos vizet összeverem egy kis tálban és a többi hozzávalóhoz öntöm, és elkezdem a kézi robotgép dagasztójával dagasztani. Amint összeáll teljesen a tészta, 35 Celsius fokra előmelegített légkeveréses sütőbe berakom kelni 40 percre.
40 perc után belisztezett nagy vágódeszkára, vagy szilikonos sütőalátétre rakom a tésztát, és óvatosan elkezdek belőle egy hosszú rudat formázni, melyet 3 egyenlő részre vágok, majd tovább dolgozom a tészta kötél formájának sodrásán. Amint kész mind a 3 "kötél", csinálok belőle egy cuki kis fonatot, lekenem tojással, és 185 Celsius fokra előmelegített légkeveréses sütőbe rakom 40 percre.
Jó étvágyat hozzá!
Tudsz követni Facebookon is: Blogozine
Megtalálsz Instagramon is: @szabinea
Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com
A bejegyzést a Lidl Magyarország szponzorálta.