Így előzheted meg a sötét foltokat az arcodon!
2022. május 21. írta: Szabinae

Így előzheted meg a sötét foltokat az arcodon!

A napos órák növekedésével együtt egyre több folt jelenik meg az arcon. De miért történik mindez, és miként is lehet ellene védekezni? Ezt a kérdéskört fogom ebben a bejegyzésben körbejárni a fényvédelem kapcsán.

A kipirosodás, a leégés tipikus napozás okozta tünet, ám sokan nem tudják, hogy a pigmentfoltok megjelenése is közéjük tartozik.

Ugyanis ahogy fokozódik a napsugarak erőssége, így jelennek meg az arcon és a test különböző területein.

Hogy miként is lehet ellene védekezni?

Egyrészt tudatos bőrápolással, pigmentfolt halványító termékek rendszeres használatával csökkenthetjük a mértékét, másrészt erre a problémára specifikus készítményt használunk a fényvédelem során is.

pexels-andrea-piacquadio-3811329.jpg

Pigmentfolt csökkentő hatóanyagok a fényvédőkben:

A thiamidol hatóanyagot tartalmazó arcbőr ápolására készült fényvédő emulziót használni, mely hatékonyan csökkenti a melanin termelést, és ezáltal csökkenti a hiperpigmentációt is.

A glicerinsav is egy pigmentcsökkentő hatóanyag, amely serkenti a bőr saját DNS-javító mechanizmusát, ezáltal pedig szintén halványodnak a foltok.

Ezeket ajánlom:

Én, mint ahogyan azt többször is írtam erre az Eucerin Sun Pigment Control védőemulzió a bőr hiperpigmentációja ellen SPF 50+ terméket használom. A testemre pedig felváltva szintén a pigment controlt, az oil controlt és a sensitive termékcsaládok termékeit. Tudom, gyakran írok az Eucerinről, de nekem / nekünk nagyon beváltak. Az első olyan napvédelemre készült készítmény, mely alatt az én érzékeny, extrán vörösödő bőröm sem égett le, fénylett át soha semmilyen helyzetben, pedig biciklizek, túrázok is vele, így bizton állíthatom, hogy az évek során mindenféle helyzetben ki lett próbálva, és állta a sarat :)

Könnyen felszívódik és nem hagy zsíros érzést maga után, és hidratált hatása van a bőrömnek a használatával. Az arcomon lévő foltok sem sokasodtak, hanem csökkentek, ami valljuk be egy elég erős érv, mert én nem szépen foltosodok / szeplősödök fel a nap hatására, hanem mint aki leette magát...

De miért is használj külön terméket arca? Mert az arckrémekhez hasonlóan más ápolást / védelmet igényel az arcbőrünk. Más az arcápolásra szánt termékek textúrája, kiszerelése igazodva az igényekhez. Egy szuper fényvédő arcra pedig kis helyen is elfér, és napjában többször is újrakenhető. Ha pedig sminkelsz, akkor válassz fújós napvédő terméket.

Remélem segíthettem Nektek is ezzel a bejegyzéssel és megtaláljátok ezáltal Ti is a számotokra ideális fényvédelmet.

Még több inspirációért látogass el Facebookra: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

 Szponzorált tartalom

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');