Ezzel a 3 dologgal nézhetsz ki sokkal fiatalabbnak!
2023. február 15. írta: Szabinae

Ezzel a 3 dologgal nézhetsz ki sokkal fiatalabbnak!

Ha meghalljuk azt a szót, hogy anti-aging, akkor mindenki a ránctalanításra asszociál, pedig ez inkább egy arcápolási szemlélet, egy célirányos rutin, hogy minél ragyogóbb, és üdébb arcbőrt érjünk el.

Nem egy darab csodakencére kell gondolni, hanem egy rendszeres rutinra, mellyel el lehet érni mindezt. Persze vannak ezt elősegítő termékek, hatóanyagok, de rendszeres használat nélkül önmagában nem ér annyit, mintha egy tudatosan felépített rendszer része lenne.

face_blogozine.jpeg

ANTI-AGING HATÓANYAGOK

Vannak kifejezetten anti-aging hatóanyagok, melyek megfelelő használatával gyönyörű eredményt lehet elérni. Persze ezeket a hidratáló összetevők után ( hialuronsav, csiganyál, centella, és társai) után ajánlott használni.

Mutatom is a legfontosabb ránctalanító hatóanyagokat, melyekkel gyönyörűbb leszel:

Retinol / Retinoid

A retinolos, retinoidos kencék az anti-aginges hatóanyagok között az egyik leglátványosabb hatással rendelkezőek. Nem csak a megelőzésben, hanem a már meglévő ráncok csökkentésében is nagy szerepet játszik.

Na de mi a különbség a retinol és a retinoid között?

A retinol egy nem aktív hatóanyag, mely a bőrben található enzimek segítségével éri el ugyanazt a hatást, mint a (receptköteles) retinolsav. Mindenképpen érdemes fokozatosan beleépíteni a rutinba, és 0.25, 0,5-ös retinollal kezdeni. 

A retinoid úgynevezett úgynevezett retinolsav észt, mely gyengédebben lép működésbe, mint a retinol, ezáltal pedig érzékeny, rozácás bőrre is javasoltak, mivel kevésbé irritatívak.

Jó választás lehet a Neutrea - Retinol 0,2% -os aktív éjszakai krémje, az The Ordinary - Retinol 0,2% in Squalane szérumja, vagy a Some By Mi - Retinol Intense Adavanced Triple Action intenzív öregedésgátló szemkörnyékápolója.

C-vitamin

A C-vitamint az egyik leghatásosabb hatóanyagként tartják számon. Nem csak a ráncokkal, hanem a gyulladással, és hiperpigmentációval szemben is hatásos ez a sokoldalú antioxidáns. . A C-vitamin egyik legnagyobb előnye, hogy rettentően gyorsan, és látványosan hat. Akár egy éjszaka alatt is üdébb külsőt képes „csinálni”.

Fokozza a kollagéntermelést, és ezáltal feszesebbé, élettel telivé is válik az arcbőr. Emellett szembeszáll káros szabadgyökökkel is, és ragyogásfokozó hatása is ismert.

A Cosrx vagy az Isntree C-vitaminos termékeivel nem tudsz mellélőni.

Peptidek

Kevesen ismerik, ám egy olyan rendkívül sokoldalú hatóanyag, amivel akár a botox hatását is el lehet érni, és többféle problémára is bevethető.

Elsőként fontos megemlíteni, hogy hatás szerint leginkább 3 típusba sorolhatóak:

  • Kollagéntermelés fokozó peptidek
  • Botox hatású peptidek
  • Pigmentfoltcsökkentő peptidek

Számos olyan terméket lehet már kapni a piacon, melyek ötvözik a szuper hatóanyagokat (pl.: dr. Jart+, Cosrx), és látványosan hatnak.

SAVAK

A megfelelő savak használata gyengéden eltávolítja az elhalt hámsejteket, tisztítja és szűkíti a pórusokat, és ezáltal kisimítja, kiegyenlíti a bőrfelszínt is.

Érdemesebb egy AHA, vagy PHA savas terméket választani első körben, mert ezek sokkal gyengédebbek a bőrrel, mint a BHA, mégis látványos eredményt lehet velük elérni.

Jó választás lehet a Neutrea - Summer Peel - Active Night Peeling krémje, mely 13% AHA + PHA -t tartalmaz.

Érzékeny bőrre is ajánlott, és olyan szuper összetevőkkel rendelkezik, mint a fantasztikusan sokoldalú mandulasav, a sejtmegújúlást serkentő laktobionsav, a gyulladáscsökkentő, pigmentfolt csökkentő azelainsav, és a szuper hidratáló arginin.

Leginkább az esti rutinba ajánlom.

FÉNYVÉDELEM

A gyönyörű bőr alfája és omegája – most meg fogsz lepődni – a megfelelő fényvédelem. Ugyanis a legtöbb kár a nap káros sugarai okozzák a bőrnek. Mintegy 80%-ért felelnek ugyanis. És ezalatt nem a leégést értem, hanem a ráncképződést, és a különböző bőrelváltozások kialakulását. Nem csak nyáron, hanem az év minden napján kiemelten fontos a fényvédelem. Ha nem szeretsz külön alapozót, és fényvédőt használni, akkor kitűnő választás lehet számodra a Neutrea - UV Protector SPF50+/PA++++  Fényvédő krémje. Nekem a Nude/Transparent árnyalat van meg belőle. Egy olyan könnyed emulzió formájú fényvédő, mely vegyesen tartalmaz vegyi és ásványi szűrőket, hogy még hatásosabban vegye fel a harcot a káros UVA és UVB sugárzás ellen.

Remélem hasznosnak találtad a bejegyzést, és hozzájárulhattam a szebb bőr kialakításában : )

Még több inspirációért látogass el Facebookra: Blogozine 

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');