Ezek lesznek idén trendik a bőrápolásban
2024. január 29. írta: Szabinae

Ezek lesznek idén trendik a bőrápolásban

2023-ban sok érdekes bőrápolási trend jelent meg. Megismerhettük a számos új trendi terméket, és új módszert a bőrápolásra, és a fényvédelemre. De ha valamit megtanultunk az előző évekből, az az, hogy a bőrápolás világa folyamatosan változik.

Az új évben a bőrünk igényei is változni fognak, hisz hiába van még tél, közeledik a tavasz, és ilyenkor mindig másra vágyik kicsit a bőrünk, és természetesen a lelkünk is.

Az idei év nagy trendjei a következők lesznek a bőrápolásban:

Pigmentáció szabályozása

Sok minden okozhat pigmentációt a bőrön, például az akne, a pattanások, a napfény és a hormonok is. Ez a foltosodás a melanin, a bőrben és hajban pigmentet termelő természetes anyag növekedése miatt van. Az elmúlt években egyre jobb termékekkel vettük fel a harcot a hiperpigmentációval/pigmentációval, amelyek célzottan és hatékonyan kezelik a problémát.

Hatékony hatónyagai a következők:

  • Kojic sav: csökkenti a felesleges melanint és üdévé varázsolja a bőrt. 
  • Azelainsav: gyulladáscsökkentő és javítja a bőr tónusát. 
  • Alfa-arbutin: segít halványítani a foltokat. 
  • Thiamidol: szabályozza a bőrben a felesleges pigmentációt. 

A legjobb termék a problémára:

Az Eucerin Anti-Pigment termékek mindegyike tartalmaz thiamidolt, ami egy hatékony és szabadalmaztatott összetevőt, és a hiperpigmentáció gyökér okánál hat, csökkentve a sötét foltok megjelenését.

istockphoto-1170104957-612x612.jpeg

A retinol

A retinol egy olyan bőrápolási összetevő, amelyet mind bőrgyógyászok, mind a kozmetikusok imádnak, és ennek jó oka van. Méghozzá az, hogy hihetetlenül hatékony aknés bőrre, pigmentált bőrre, illetve a finom vonalak megjelenésének minimalizálására. 

2024-ben olyan retinoidokat fogunk látni, amelyek sokkal gyorsabban hatnak, és kevesebb mellékhatással fognak járni.Egy ilyen új generációs retinoid a hidroxipinakolon retinoát - más néven HCP-, amely közvetlenül illeszkedik a bőr retinoid receptoraihoz, és nem kell lebontania azt a szervezetnek. Az HCP hatékonysága messze meghaladja az 1% retinolét mellékhatások nélkül.

A HCP csökkenti a felesleges olajtermelést, minimalizálja a pórusokat, megakadályozza a pattanások kialakulását, és feszesíti a bőrt.

A legjobb termék a problémára:

The Ordinary Granactive Retinoid 2% Emulsion és az The Inkey List Retinol Fine Lines and Wrinkles Serum 

A niacinamid

A niacinamid nem éppen új összetevő, de igazán sláger hatóanyagnak fog 2024-ben számítani. A niacinamid előnyeiről sokszor számoltam már be, de elevenítsük kicsit fel az ismereteinket róla.

A nia üdévé varázsolja a bőrt, csökkenteni a bőrpírt, minimalizálja a tág pórusokat, szabályozza a faggyútermelést, erősíti a bőr nedvességtartó képességét, és tartós használat mellett csökkenteni a hiperpigmentációt is. 

A legjobb termék a problémára: 

Vichy Minéral 89 Probiotic Fractions Recovery Serum termékeket, amely niacinamidot és hidratáló glicerint is tartalmaz. 

Origins Ginzing Energizing Gel Cream with Caffeine + Niacinamide

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');