A tökéletes őszi rutin az alapoknál kezdődik... Mutatom nekem mi vált be!
2024. október 15. írta: Szabinae

A tökéletes őszi rutin az alapoknál kezdődik... Mutatom nekem mi vált be!

Ahogy beköszönt az ősz, a bőröm is reagál a szezonváltásra: hűvösebb, szárazabb levegő, és a fűtött helyiségek mind kihívás elé állítják. Ezért az őszi bőrápolási rutinom szigorúan a hidratálásra, táplálásra és a védőréteg megerősítésére épül. Ebben az időszakban a megfelelő ápolás nemcsak arról szól, hogy a bőröm jól nézzen ki, hanem arról is, hogy hidratáltan tartsam és gondoskodjak a védeleméről.

dsc06029_1.jpg

Tisztítás 

Az esti rutinom dupla tisztítással indul, amihez a  Skin 1004 Centella tisztító olaját használom, ami nemcsak eltávolítja a sminket és szennyeződéseket, de nyugtató hatású centellával is feltölti a bőrt. Ez az olaj alapú lemosó megőrzi a bőr hidratáltságát és nyugalmát a tisztítás során. Utána jön a Bioderma Sensibio Sensitive lemosó, ami alaposan, de kíméletesen tisztít. Ezt a Foreo arctisztító készülékemmel viszem fel - róla már olvashattatok a blogon többször is.  A Foreo ugyanis segít mélyebb rétegekig tisztítani, ami azért jól tud jönni : )

A bőr előkészítése

A Pixi Clarify Mist-et egyszerűen imádom. Azoknak ajánlom, akik szintén szoktak egy-egy idegesítő pattanással küzdeni - főleg a női napok környékén. Ez egy olyan frissítő permet, amely salicilsavat tartalmaz, segítve a pórusok tisztítását és enyhítve az esetleges gyulladásokat. Egy-két fújás a friss érzésért és az extra tisztításért leginkább esténként, hogy a bőröm készen álljon a további lépések befogadására. Ha ezt a permetet fújom, akkor a rutin további részében nem szerepelhet retinol, AHA, illetve C-vitamin sem. Amennyiben tervezek savat használni, abban az esetben inkább Pixi Hydrating Milky Mist hidratáló permethez nyúlok, melynek fő összetevői között található a hialuronsav és a fekete zab kivonat, amelyek együttesen segítenek a bőr nedvességtartalmának megőrzésében.

Az arcpermet könnyen beszívódik, és finom réteget képez, amely előkészíti a bőrt a további ápoló termékek jobb felszívódásához.

A Medicube PDRN Mist-et akkor használom, amikor extra hidratálásra és nyugtatásra van szüksége a bőrömnek. A permet könnyű és gyorsan felszívódik, így napközben is szívesen alkalmazom, hogy felfrissítsem az arcom. A PDRN-tartalma támogatja a bőrsejtjeim megújulását és feszesebbé teszi a bőrfelszínt, ami azonnal simább, hidratáltabb érzetet nyújt. Különösen kedvelem hűvösebb időben vagy stresszes napokon, amikor a bőröm hajlamosabb az irritációra és a kiszáradásra.

Ezután a Haruharu Wonder Black Rice Toner következik, amely antioxidáns fekete rizs kivonatával nyugtatja és hidratálja a bőrt. Azonnal érzem a frissítő, simító hatást, és a bőröm egyenletesebbnek, nyugodtabbnak tűnik. Az őszi-téli szezonban különösen jól működik, mivel mélyen hidratál és felkészíti a bőrt a következő ápolási lépésekre. Már a sokadig flakonnal veszem újra. Abszolút ajánlom minden bőrtípusra.

Esszencia mindenek felett

Ha úgy érzem, hogy a bőröm fakó, fáradt és extra támogatásra szorul, akkor a Jumiso Snail Peptid esszenciához nyúlok. Ennek az esszenciának a csiganyálka kivonat és a peptidek a fő hatóanyagai, amelyek segítenek a bőröm megújulásában és feltöltésében. Ez különösen jól jön azokon a napokon, amikor regenerálásra van szükségem, hogy a bőröm simább és élettelibb legyen.

Máskor, ha a bőröm inkább a hidratálásra és előkészítésre vágyik, akkor a Mixsoon Bean esszenciát használom. Ennek babkivonata van, ami azonnali frissességet ad és mélyen hidratálja a bőrömet. Ez a választás tökéletes azokban az időszakokban, amikor a célom, hogy a bőröm felkészült legyen a további ápoló hatóanyagok befogadására, és rugalmassá váljon.

Hidratáló, ragyogásfokozó és nyugtató hatás szérumokkal

Az őszi bőrápolási rutinom szérum részében a bőröm pillanatnyi állapota és igényei szerint választok különböző termékeket. Amikor a bőröm extra hidratálásra szorul, az Isntree Hyaluronic Acid szérum a legjobb választásom. Ez a szérum többféle hialuronsavat tartalmaz, amelyek mélyen hidratálják a bőrt és megelőzik a kiszáradást, így különösen hasznos a hűvösebb, szárazabb időben. Egy gyors masszázzsal bejuttatom a bőrbe, és azonnal érzem, hogy a bőröm felfrissül és visszanyeri puhaságát.

Ha ragyogóbb, egyenletesebb tónusra vágyom, akkor a Beauty of Joseon Centella Vitamin C szérum a favoritom. Ez a szérum centella- és C-vitamin-tartalmával támogatja a bőr természetes ragyogását és segít halványítani a pirosságot vagy az egyenetlen foltokat. A centella nyugtató és regeneráló hatása különösen kedvez a bőrömnek, amikor a környezeti változások érzékenyebbé teszik. A C-vitamint nem szabad egyéb savakkal kombinálni, így mindig ügyelek arra, hogy semmiben se legyen AHA (glikol), vagy BHA, ha ezt használom :)

A bőrápolási rutinomban akkor nyúlok az Eucerin Hyaluron-Filler epigenetikus szérumhoz, amikor különösen feszesítésre, hidratálásra és egy kis extra ragyogásra van szüksége a bőrömnek. Az Epicelline® összetevője segít fiatalosabbá tenni a bőrt, így tökéletes választásnak tartom, amikor az öregedés jeleivel szeretnék szembeszállni. Hialuronsavval és enoxolonnal gazdagítva segít megőrizni a bőröm hidratáltságát és simaságát, különösen a stresszes vagy kiszáradásra hajlamos időszakokban.

Amikor nyugtatásra van szükség, a Klairs Rich Moist Soothing szérumhoz nyúlok. Ez a szérum nyugtató összetevőkkel készült, így tökéletes, ha bőröm feszül vagy irritált. A könnyed textúrája miatt gyorsan beszívódik, és azonnal kényelmesebb érzetet ad.

Végül, ha a külső környezeti hatásokkal szemben kell megvédenem a bőrömet, akkor az Innisfree Green Tea szérum kerül előtérbe. A zöld tea antioxidáns hatásaival frissíti és védi a bőrt, miközben energiával tölti fel azt, tökéletes alapot biztosítva az őszi napi rutinomhoz.

Mélyreható regenerálás és táplálás ampullákkal

Az ampullák rendkívül koncentrált hatóanyagokkal látják el a bőrömet, így az aktuális bőrállapotom szerint választok közülük. Ha feszesítésre van szükségem, akkor a Genabelle PDRN ampullát használom; a benne található PDRN összetevő erősíti és támogatja a bőr struktúráját, segít megőrizni a bőr rugalmasságát, és különösen jó választás fáradt, feszességét vesztett bőrre.

Amikor a bőröm nyugtatásra vágyik, a Skin 1004 Madagascar Centella ampulla a kedvencem. Ez a centella alapú ampulla azonnal megnyugtatja az irritált bőrt, és támogatja a természetes gyógyulási folyamatokat, így bármikor bevethető, ha a bőröm érzékenyebb.

Ha extra ragyogásra vágyom, a COSRX Propolis ampulla kerül előtérbe. A propolisz kivonat táplálja és hidratálja a bőrömet, miközben természetes fényt ad, ami különösen jól jön az őszi időszakban.

Tökéletes zárásként

A bőrápolási rutinom utolsó lépéséhez az igények szerint választok krémet, amely lezárja a nedvességet a bőrömben. Ha a bőröm intenzív hidratálásra vágyik, különösen a szárazabb őszi napokon, a Isntree Hyaluronic Acid Moist krémet használom. Hialuronsav-tartalmának köszönhetően a krém mélyen hidratál és segít megtartani a nedvességet a bőrben, friss, rugalmas érzetet adva. Különösen jól működik akkor, amikor a bőrömnek feltöltésre van szüksége, például egy hosszú nap után, amikor a bőr szárazabbnak érzi magát.

Viszont ha az időjárás hűvösebb és a szél szárító hatással van rám, akkor a Klairs Rich Moist Soothing krémre váltok. Ez a gazdag, tápláló krém nyugtatja a bőrt és egy extra védőréteget biztosít, amely ellenáll a szeles, hidegebb időnek. Nyugtató formulájának köszönhetően különösen hasznos, ha a bőröm érzékenyebb vagy irritált.

Az egész rutinom egy gondosan összeállított ápolási folyamat, amely nemcsak hidratálja és táplálja a bőrömet, hanem minden egyes lépés egy kis pihentető rituálét nyújt a nap végén vagy reggel. Ez az aprólékos odafigyelés és a személyre szabott termékválasztás lehetővé teszi, hogy a bőröm egészségesen ragyogjon, felkészülve az előttünk álló hidegebb hónapokra, biztosítva a friss, puha és rugalmas megjelenést.

Persze lehet benne még retinol és egyéb finomságok, de jelenleg úgy érzem, hogy ez a megfelelő kombináció a bőrömhöz.

Még több inspirációért irány a Blog

Megtalálsz Instagramon is: @szabinea

Kérdésed vagy észrevételed van? Írj emailt: blogozine.hu@gmail.com

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');