Mennyei ez a vörösboros tejszínes töltött krumpli!
2016. december 02. írta: Szabinae

Mennyei ez a vörösboros tejszínes töltött krumpli!

Szeretek mindig valami különlegességgel előrukkolni. Alkotni,kreálni, sütni, főzni. Dísziteni nem tudok, de főzni annál inkább. A mostani alkotásom alapja a darált hús, kiegészítve egy kis vörösborral és burgonyával.

Nagyon egyszerű, viszonylag könnyen elkészíthető recept következik kicsiny konyhámból.

Fogadjátok sok szeretettel! :)

vbhus.jpg

Hozzávalók:

  • 300 g darálthús
  • hagyma
  • laktózmentes főzőtejszín (én nagyot használtam)
  • vörösbor
  • só, bors
  • sajt
  • 4-6 nagyobb burgonya

Elkészítés:

Úgy kell kezdeni, mintha sima bolognai-t csinálnál. Tehát olaj/zsír a serpenyőbe, rá a finomra/apróra vágott hagyma, amit üvegesre pirítasz, majd bele a darált hús,és ízlés szerint megfűszerezed sóval és borssal. Ha kész a hús, jöhet a bor. Itt a lényeg az, hogy ellepje a húst teljesen (egy ujjal legyen kb magasabb a bor szint). Ezután 15-20 percig kicsit alacsonyabb fokozaton főzd egybe. Ha kész és az alkohol belefőtt a húsba, következhet a tejszín. Egy külön edényben elegyítsd szépen fokozatosan össze őket (tehát a tejszínbe kanalanként folyamatos keverés mellett add hozzá a forró boros szószt),majd önsd bele a serpenyőbe ezt is. Alacsony fokozaton 5 -10 percig lefedve főzd.

Közben a burgonyát pucolt meg, majd rakd be lefedve fedővel vagy lefóliázva átlátszó fóliával a mikróba 8-10 percre. Vagy meg is főzheted. Amelyik szimpatikusabb.

Ha kész minden, akkor a burgonya közepét kanalazd ki, és töltsd be a vösösboros tejszínes darálthúst, és szórj rá reszelt sajtot. Pár percre rakd be a sütőbe és tálalhatod is!

 

Jó étvágyat hozzá!

 

Még több szuper dologért, gluténmentes receptért, és különböző nyereményjátékért kövess Facebookon is ;)

 

 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');