Megdöbbentő tények  a macskák viselkedéséről
2017. február 17. írta: Szabinae

Megdöbbentő tények a macskák viselkedéséről

Haláli összeállítás következik

Mi macskások tudjuk, hogy kis kedvencünk furcsa egy teremtmény, Sőt én bevallom őszintén, mióta megvan Mici, elgondolkodtam azon, hogy tuti űrlények, vagy van alapja a Kutyák és Macskák című filmnek. Furcsa dolgokat tudnak művelni na.

maxresdefault_4.jpg

Nálunk például Micc sokszor viselkedik úgy, mintha nem is macska lenne. Például parancsra ül. Pitizik. Különböző mutatványokat csinál a jutalomfalatokért. Néha madárnak képzeli magát és kb a plafonon kerget valami számomra láthatatlan dolgot, vagy szimplán csak arra kelek reggel h nyalogatja az arcomat. Az utóbbiról nem tudom eldönteni, hogy csak szeretetből művelte, vagy megkóstolt, mert csúsztam a reggelivel...

A Buzzfeeden pedig ezután szembejött velem a következő összeállítás. Szakadtam rajta :D

Ugrás/támadás előtt az égnek emeli a hátsóját, és billegeti:

anigif_enhanced-28765-1395092664-1.gif
A “szakértők” szerint: Ezzel a mozgással pozicionálják magukat a tökéletes támadáshoz.

Az "igazság": A macskáknak műholdas jeladó van a fenekükben, amit rendszeresen újra kell kalibrálni, hogy fenntarthassák a kapcsolatot anyabolygójukkal. (mondom én, hogy űrlények!!!)

Ide-oda gurulnak a szőnyegen

funny-gif-cat-rolling-back-carpet
A “szakértők” szerint: Játszani akar veled.

Az "igazság": Kínai kaját evett, és vonaglik a fájdalomtól. Ne adj neki több csípős csirkét!

Rádpislognak

funny-gif-cat-making-squinty-eyes
A “szakértők” szerint: Ha rád néznek, és lassan becsukják a szemüket, majd újra kinyitják, az a bizalom jele.

Az "igazság": A cicád szeme túl érzékeny a fényre, és azt akarja veled közölni, hogy ideje lenne már egy új Ray Ban-t venned neki. Mert ízlése is van, nem úgy mint neked. Tanulj már meg gondolatot olvasni. Szolga...

Mutogatja a fenekét

funny-gif-cat-raised-butt-face
A “szakértők” szerint: Egymás fenekének szaglása teljesen normális a cicák között, ez annyit jelent, hogy köszön, és szeretne megismerni téged. Kis ribik. Rögtön mutogatják a hátsójukat. Pff

Az "igazság": A cicád épp most végzett teljes generált és csak meg akarja mutatni :D. Mondd neki, hogy “szép munkát végeztél és hogy csinos lett a popója".

Tökéletes kör alakot formál alvás közben


funny-gif-cat-sleeping-perfect-circle
A “szakértők” szerint: Így tudja a legjobban megőrizni a testmelegét.

Az "igazság": Az idő ciklikus, és ezt a macskáknál senki sem tudja jobban, és ha ilyen alakban látod a macskád, az azt jelenti, hogy közeledik a világvége.

Gyúr/masszíroz a mancsaival

funny-gif-cat-kneading-paws
A “szakértők” szerint: Újszülöttként így préselték ki a tejet a mamájuk emlőiből, ebből a korukból maradt meg ez a szokás. Alvás előtt még néha ösztönösen gyúrni kezdenek.

Az "igazság": A macskád meglátott egy főzőiskolás hirdetést, és szeretne megtanulni sütni. Perkálj és küld el tanfolyamra!

Úgy ül, mint egy szobor

funny-gif-cat-sitting-loaf-formation
A “szakértők” szerint: Azért húzza maga alá a mancsait, mert így érzi magát biztonságban, és így tudja megtartani a testhőmérsékletét.

Az "igazság": A a macskád meg van sértődve rád, mert még mindig nem jöttél rá, hogy ő főző iskolába szeretne menni, és csak lelkileg akar így terrorizálni, akarom mondani motiválni.

Felemeli az egyik lábát mosakodás közben

funny-gif-cat-leg-extended-bath
A “szakértők” szerint: Így tudja magát a leghatékonyabban tisztára nyalogatni.

Az "igazság":  Felejtsd el a főzősulit, most éppen zenélni szeretne. Látod látod, jobban jártál volna, ha beiratod abba a főzőiskolába.

A pocakját mutatja neked

funny-gif-cat-showing-belly
A “szakértők” szerint: A fedetlen has a bizalom jele.

Az "igazság": Ez egy csapda, nehogy bedőlj neki! Tudja, hogy nem tudsz ellenállni, és meg akarod majd simogatni, de amint hozzáérsz, rád fog támadni, és biztos, hogy elkapja a kezed.

Amikor rád akaszkodik, és beléd harap

funny-gif-cat-hug-bite
A “szakértők” szerint: Egyszerűen így játszanak.

Az "igazság": Megsimogattad a hasát. Bedőltél neki... Vagy a macskád a fejlett érzékeivel észrevette, hogy a karodba egy microchipet ültetett a kormány, ami épp készül megsemmisíteni önmagát, így azonnal el kellett távolítani. Próbálj meg pihenni és megnyugodni, a macska épp megmenti az életed.

Hatalmasra nyitott szemekkel bámul (Shrek macska)

funny-gif-cat-staring-space-wide-eyed
A “szakértők” szerint: A macskák érzékei nagyon fejlettek. Valószínűleg egy bogarat látott, vagy egy porszemet.

Az "igazság": Szörnyű, csupasz démonok érzkeztek a dimenziónkba, és csak a macskák látják őket. Fuss az életedért! Itt a vég!

Doboz függőség

funny-gif-cat-sleeping-boxes
A “szakértők” szerint: Az ilyen zárt terekben, ahol semelyik irányból nem érheti őket meglepetés, biztonságban érzik magukat.

Az "igazság": A macskád épp most megy át egy kapuzárási pánikon. Azért ül a dobozban, mert szerinte egy világkörüli, egzotikus utazás igazán jó lenne neki. Úgyhogy irány a légiposta!

Amikor az ablakban ücsörög és beszélget a madarakkal

funny-gif-cat-chirping-window-birds
A “szakértők” szerint:  A csevegés egy vadászatot megelőző előjáték.

Az "igazság": A macskád igazából egy madár, és szeretne a többi madár haverjával lógni. Hogy nem vetted érsze, hogy madarat hoztál haza macska helyett? De bolond vagy!

Ráül a számítógépedre, vagy tanulnivalódra, könyvedre, amikor épp használnád, olvasnád

funny-gif-cat-sitting-computer-work

A “szakértők” szerint: A macskák imádják a meleg helyeket, és a bekapcsolt laptop jó meleg. A többi pedig csak a te szagodat viseli, és gerjed a dolgaidra
Az "igazság"::A macskád pontosan tudja, naponta hányszor nézegeted az exed profilját, és úgy döntött, hogy ideje véget vetni ennek a szánalmas viselkedésnek, így közbeavatkozott. Különben is! Foglalkozz inkább vele többet!

Egyszerűen sehol sem találod, akármennyit is keresed

funny-gif-cat-nowhere-found-look


A “szakértők” szerint: Nagyon ügyesen el tudnak rejtőzni, valószínűleg mégsem nézted meg mindenhol.

Az "igazság": Kevesen tudják, de a macskák időutazók. A tiéd valószínűleg valahol a feudális Kínában vadászgat. Nyugi, idővel haza fog jönni (valószínűleg).

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');