Ettől kopaszodsz meg!
2017. március 01. írta: Szabinae

Ettől kopaszodsz meg!

A haj a test éke tartja a mondás, és mi Nők nagyon kényesek vagyunk rá. Kezeljük, kenegetjük, és úgy bánunk vele, mint a hímes tojással. Vagyonokat költünk rá. Ám nem csak mi, hanem a Férfiakat is elérte a "hajláz" és persze az ezzel járó feladatkör.

Illetve a hajhullás és a kopaszság.

Nem egyszer látom a drogériákban, hogy igenis Férfiak állnak tanácstalanul a hajhullást akadályozó samponok előtt kétségbeesett pillantásokkal.

Szóval most ez a poszt azoknak szól, akik nem akarnak idő előtt kopaszok lenni, vagy már hullik a hajuk és kétségbe vannak esve tőle!

Az első reakció mindig a hitetlenkedés, majd a hajszálak számolása után a rettegés a kopaszságtól. A hajhullásnak azonban számos viszonylag veszélytelen és visszafordítható oka lehet....

Ezektől kopaszodsz meg:

hajhullas1.jpg

Nem megfelelő táplálkozás

Igen, tudom. Sokszor hallottad már. De igaz. Sajnos a mindennapi rohanásban sokszor nem eszünk úgy, ahogy kéne. Trash kaják (fast food műanyag ételek), egyirányú/vitaminhiányos étkezések.

Ezek nem csak az alakodra, de a hajadra és a bőrödre is hatással vannak.

Egyél magas vas, cink, réz,  A-, B-, C- és E-vitamin tartalmú ételeket, vagy legalább egy vitamin smoothiet toljál be időnként, amivel pótlod a hiányt.

Nem megfelelő sampon

A szilikon és parabén nem tesz jót a fejbőrödnek. Válts sampont. Válts természetesre, vagy legalább SSL, parabén, szilikon és egyéb borzalmaktól mentesre! A baba samponok nagy része is jó erre a célra.

Kényelmetlen, szoros frizura

Minden nap rendszeresen ápolod a hajad, különböző pakolásokat is használsz, mégis tele van a hajkefe hajszálakkal? Egyszerű: kinyirod a hajhagymáidat azzal, hogy állandóan felkötöd a hajad. Nem csak eltörik a hajguminál a hajszál, de a hajhagymáid is elkezdenek gyengülni, majd elkezd a fejed mikiegeresedni (kopaszodni).

Most fogadjunk a tükörben nézed magad és keresed a jeleit...

Így néz ki:

miki_haj.png

Ugye, hogy olyan, mintha Miki egér fülei lennének?

Jel még, ha viszket a fejbőröd, vagy fáj, érzékeny.

Legalább éjszakára engedd ki,  és nappalra csinálj egy szép fonást, vagy hagyd kiengedve. Kell a változatosság.

Stresszes, vagy beteg vagy

A gyulladások első jele ha hullik a hajad. Érdemes ilyenkor vitaminozni magad és megkeresni a betegség forrását. A stressz ellen pedig meditációval és sporttal tehetsz. Ha valaki felbosszant én lemegyek squasholni (jó falhoz baszni azt a kis fekete labdát na :D ) vagy boxolni. Sokkal nyugodtabban és kiegyensúlyozottan távozok.

De jó stresszmentesítő a Beautyrobic is. Bár itt nem ütsz semmit, csak a zsírt olvasztod magadról félhomályban olajos testtel üvöltő zenére.

Hajszárítás és formázás

A hajvasalás, a göndörítés és a forró levegővel való hajszárítás is okozhatja a hajad töredezettségét, illetve ritkulását!

 

Ha tetszett a bejegyzés, és nem akarsz lemaradni semmiről, akkor kövess ITT és Facebookon is! ;)

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');