Ez fog történni a Trónok harca 7.évadjában
2017. július 18. írta: Szabinae

Ez fog történni a Trónok harca 7.évadjában

game-of-thrones-season-7-episode-1-dani-arrives.jpg

Eddig nem akartam hinni a Redditen található részletes szinopszisnak, viszont bejött az, amit írtak benne, szóval úgy döntöttem, hogy megosztom veletek.

Rengeteg dráma, csavar és látványos csata várható ezek alapján.

Az évadnyitó epizód részletezőjét ITT olvashatjátok. Nekem a kedvencem Arya volt. Nagyot alakított a színésznő.

Ha pedig kíváncsi vagy arra, hogy néznének ki a színészek a könyv szerint, akkor kattints IDE.

De most következzen a Trónok harca forgatókönyve.

VIGYÁZAT!!! SPOILER!!!!

1. rész: Dragonstone

Erről az évadnyitóban irtam már, de a Redditen ezt írták, és én kiegészítem még az egyéb fórumok információiból és az előzetesekből leszűrt cselekményekkel:

A Mások zombiserege a Fal felé menetel. Bran Délre megy és találkozik Edd-del a Fekete vár felé menet. Sansa elkobozná az árulók földjeit, hogy azokat a támogató nemeseknek adja, de Jon ezt nem akarja, mert a gyerekek nem tehetnek az apjuk bűneiért.

Közben megérkezik Dany Sárkánykőre, elfoglalja ősei lakhelyét és Stannis térképszobájában felkapja a bábut, és megkérdezi Tyriont, hogy akkor kezdhetik-e.

Na ez mind be is vált.

Ami  kimaradt: A padlóra festett térképteremben Jamie és Cercei beszélgetése,  Euron Greyjoy megérkezése és "leánykérése", hisz neki 1000 hajója és két keze van ... #akisköcsög

Illetve Sam felfedezése a sárkányüveggel kapcsolatban, és hogy Arya kivégzi a Frey családot. Mosolyogva.

arya1.gif

2. rész: Viharbanszületett

Havas Jonhoz holló érkezik Daenerystől, aki felesketné Westeros nemesi házait. Az előzetesben azt mondják Jonnak az északi nemesek, hogy a Targeryenek sosem fognak benne megbízni, de ennek ellenére Ser Davos-sal elmennek a találkozóra Sárkánykőre, mivel szerezni akarnak az ott található Sárkányüvegből. Valószínűleg ekkorra már megjött a holló Samtől a lelőhelyről.

Ez idő alatt Sansa  lesz Deres úrnője és Szellem fog rá vigyázni.

got-sansa.jpg

A második rész előzetesében látható volt, hogy Yara taktikai megbeszélést tart Danyval, összemelegszik (szó szerint) Homok Elláriával és Kisujj falhoz van baszva ( korábbi trailer alapján Jon által). Valószínűleg erre utalhat az Északon lázadás tör ki epizód leírás, ami az HBO-n van fenn.

image_2.jpg

Szóval Északon lázadás tör ki, amit egy váratlan helyről érkező segítséggel vernek le. Dany a támadást tervezi. Arya pedig találkozik rémfarkasával, Nymériával.

Szerintem Melisandre is itt van, mivel az egyik előzetesben ezt láthattuk.

melisandre.gif

Euron Greyjoy pedig megöl két Homok lányt (Oberyn lányait), szétzúzza Yara flottáját és foglyul ejti a lányt és Homok Elláriát. Theon csak nehezen menekül megy úgy, hogy a tengerbe ugrik.

3. rész: A királyné igazságszolgáltatása

Tyrion Sárkánykő partjainál fogadja Havas Jonékat, és felkíséri őket Danyhez a térképterembe.

Daenerys arra kéri Jont, térdeljen le előtte és esküdjön neki hűséget. Jon visszautasítja, hogy ne vicceljen már, vannak fontosabb dolgok is ennél. Pl egy több ezres zombi sereg, ami ki akarja pusztítani az emberek birodalmát. Dany nem igazán akarja elhinni ezt (sültbolodnak nézi), de Tyrion megvédi Jon, hogy nem szokott hülyeséget beszélni.

Valószínűleg itt hangzik el a 2. trailerben hallható a "családjaink évszázadokon át együtt küzdöttek a közös ellenség ellen, mert az ellenség valós"- mondat. Vagy amikor Cercei-vel beszél. Nem tudni.

Davos el akarja kotyogni, hogy amúgy Jon feltámadt a halálból, de ezt ő nem engedi. Kéri, hogy hallgasson.

Bran megérkezik közben Deresbe, Meera pedig hazamegy a lápvidéki Greywaterbe. 

Amúgy sokan azt mondjták, hogy Meera és Jon ikertestvérek, mivel Meera apjával találta meg a haldokló Lyanna-t Nedd a szülés után közvetlenül. A szereplők pedig gyanúsan hasonlítana. Szóval bármi lehet.

Brant pedig Brannek, az építőnek gondolják, mivel tudja befolyásolni a múltat, és ezáltal a jövőbeli cselekményeket is. Lásd Hodor.

4. rész

Arya is megérkezik Deresbe Nymériával. 

Jon találkozik Theonnal (vagy a 3. részben, ez még nem tisztázott), és mikor Jon neki akar menni, Theon azzal védekezik, hogy tudja, hogy sok van a rovásán, de nélküle pl Sansa még mindig Ramsey foglya lenne, és nem ölte meg a testvéreit sem.

Kiderül, hogy Jont nemhogy nem bántják, de még szeretik a sárkányok. A legvadabbat, Drogont is meg tudja simogatni. Elhatározza, hogy bizonyítékot szerez Danynek a zombik létezésére...

Az előző évadban pedig Tyrion tudod sárkányt simogatni, és mivel a könyv szerint szürkés haja is van, tuti ők hárman a 3 Targaryen.

arya-got.jpg

5. rész

Sam otthagyva a szarpucolást Deresbe megy Szegfűvel és kicsi Sammel. Közben meggyógyítja Jorah Mormontot, aki megérkezik Sárkánykőre. 

Ser Jorah és Havas Jon kifejezetten nem kedvelik egymást, ám végül sikerül összebarátkozniuk. Még Hosszúkarmot is felajánlja Mormontnak, hisz eredetileg az övé lenne az apja után, ám Jorah ezt visszautasítja.

Jonhoz holló érkezik és tájékoztatják, hogy Arya és Bran dereben vannak.

Tyron és Davos titokban találkozik Jamie-ve és Bronn-nal, ahol próbálják meggyőzni a Királyölőt, hogy ne támogassa tovább a szemmel láthatóan kattant Cerceit és álljon Dany mellé, de ezt Jamie visszautasítja.

Ezután indul el valószínűleg Dornba.

A Lannister-sereg is Dornban van. És mind Dorne-t, mind Égikertet feldúlják. Itt elmondja a Töviskirálynő Jamienek, hogy ő ölte meg Joffrey-t, majd megmérgezi magát.

Ezután visszaindul Királyvárba, amit közben tűzbe borítanak Dany sárkányai megölve vele rengeteg ártatlan városlakót is. Ám itt nem áll meg a Sárkányok Anyja. Felperzseli a Lannister-hű nemeseket is. Tyrion pedig óvatosságra inti az ártatlanok gyilkolása miatt. Mellesleg Tyrion tervezte el Casterly Rock elfoglalását is a titkos alagúton keresztül. Még jó, hogy van egy belső ember a csapatban.

Miután végzett Királyvárral, Dany Égikert felé indul és a Síkvidéken rajtaütnek Jamie seregén és felégetik azt is.

game-of-thrones-season-7-trailer-700x300.jpg

game-of-thrones-season-7-image-hi-res.jpg

Davos meglátogatja Gendryt, Robert király fattyát, aki amúgy visszatért Királyvárba fegyverkovácsnak, és magukkal hívja Dany mellé.

6. rész

Havas Jon, a Véreb, Ser Jorah, Myri Thoros, Berric Dondarrion és Gendry elhajóznak a Tengermelléki Keleti Őrséghez. Oda ahova Sandor Clegane víziója szerint a Zombisereg tart és ahova Jon is küldte a vadakat.

Itt megtámadja őket Éjkirály serege, és még egy zombi jegesmacit is bevetnek, aki megöli Thoroszt, majd egy csapdába esnek, ahonnan a sárkányok mentik meg őket.

nk1.jpg

Jon pedig Benjen bácsi lován menekül el.

Közben Viserion sárkányból zombi sárkány lesz, és jeget fog okádni tűz helyett.

game-of-thrones-season-7-ice-dragon.jpg

Havas Jon és Daenerys  között pedig lesz egy bensőséges jelenet, ahol megígéri Danynek, hogy támogatja, ha ő is támogatja őt a Mások ellen.

Valószínűleg itt már tudják, hogy Jon is jogos örököse a Vastrónnak, mivel Bran vargolásában láttak, ahogy Rhaegar Targaryan és Lyanna Stark összeházasodnak, és így Jon a törvényszerinti örökös.

7. rész

Deresben Sansa halálra ítéli Kisujjt, és az ítéletet Ayra hajtja végre.

Brienne összekap Aryával és Királyvárba megy, ahol együtt demostrálják Cerceinek Jonnal és Tyrionnal, hogy a Mások igenis baromi veszélyesek és írtandóak. A Hegy megpróbálja megölni a bemutatódarabot, de sikertelenül. Végül Jon öli meg a zombit a kardjával.

A bemutató hatásos, mivel a Mad Quenn megígéri, hogy segít, de Jamie tudja, hogy hazudik. Itt megroppan a kapcsolatuk, és Jamie elhagyja a nővérét és megindul Északra.

Cersei vérbe fagyva riad fel éjjel és rájön, hogy elvetélt.

És az évadzáró pillanat az, amikor a zombi sárkánnyal ledöntik a falak a Mások és elkezdenek gyilkolászni

 



 

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');