Az Aszpirin ezer arca
2016. szeptember 12. írta: JennySophie

Az Aszpirin ezer arca

Gondoltátok volna, hogy az Aszpirinnek megannyi jótékony hatása is létezik a fájdalom- és lázcsillapításon kívül?
Most bemutatunk nektek pár olyan trükköt, melyekkel tovább bővíthetitek a hatékony házi praktikáitok repertoárját. 

#1

Van az Aszpirinben egy olyan zsírban oldodó hatóanyag, amelyet a kozmetikai ipar előszeretettel adagol különböző bőrtisztító termékekbe, ugyanis remekül kitisztítja az eltömődött pórusokat, valamint segít eltávolítani az elhalt hámsejteket, mindezt persze kíméletesen. Emellett ugyanígy alkalmazzák különböző bőrirritációk vagy hegek okozta foltok eltűntetésére is, így te is nyugodtan kipróbálhatod a következő módon, ha hasonló problémával küszködsz.

Keverj össze 7 db Aszpirin kapszulát (puha, drazsés fajtát, melyet könnyedén fel tudsz nyitni, vagy hagyományos kapszulát porrá zúzva) 3 evőkanál joghurttal és 1 evőkanál mézzel, majd kend fel a megtisztított arcodra és hagyd hatni 15 percig. Miután lemostad, észrevehetően puhább, simább és ragyogóbb lesz tőle a bőröd, nem beszélve arról, hogy végre szó szerint fellélegezhet! 

aszpirin1.jpgUi.: Amennyiben a száraz bőrűek csapatát erősíted, úgy ne feledkezz meg utána az alapos hidratálásról sem! Hogy ha viszont extrán érzékeny a bőröd, kérd ki előtte a háziorvosod véleményét.

#2

A korpás fejbőr nem csak a látványa miatt kellemetlen, hanem meglehetősen tud viszketni is. Nem hinnétek, de az Aszpirin a korpásodás ellen is lehet gyógyír. Hogy ha két porrá zúzott tablettát belekeversz a samponadagodba, és azzal alaposan hajat mosol, ügyelve a hajtövekre is (a legjobb, ha egy kicsit még masszírozod is vele a fejbőrödet), akkor bizony látványos eredményt érhetsz el.

aszpirin2.jpg

#3

Szabadulj meg a bőrkeményedéstől! Keverj el 7 darab kapszulát 1 evőkanál citromlében, hogy paszta szerű masszát kapj, majd kend rá a talpad illetve sarkad száraz részeire. Húzz rá egy meleg (lehetőleg pamut) zoknit és hagyd hatni 10 percig. Ezután egy habkő segítségével óvatosan dörzsöld át a kritikus területet, majd élvezd az új, pihe puha talpacskáidat!

aszpirin4.jpg


#4

Elfogyott a hajpakolásod, pedig SOS hajmosást terveztél a party előtt? Az Aszpirinból még a hajad is profitálhat! Oldj fel 1-2 pirulát egy kis meleg vízben, majd fogd össze a megmosott hajad és masszírozd bele a lófarkadba. Hagyd hatni 15 percig, majd öblítsd. Hajkoronád ezután érezhetően és láthatóan egészségesebb fényben fog tündökölni.

aszpirin6.jpg

#5

Mi is utáljuk, ha a deónk befogja és elszínezi a kedvenc felsőink hónalját. Szerencsére erre is van egy jó tipp, hogy ne az ecetes ollóhoz kelljen folyamodnunk. Oldj fel 1-2 kapszulát meleg vízben, majd itasd át vele a besárgult izzadságfoltokat. Hagyd pihenni éjszakára, másnap pedig mosd ki a többi ruháddal együtt. Ezután nincs más dolgod, mint boldogan viselni az ujjászületett darabjaidat. 

#6

SOS szeretnél eltűntetni egy pattanást? Ezúttal citromlével keverd össze a porrá zúzott pirulákat (2-3 darabot). Kend fel a masszát a problémás területre, hagyd hatni 5 percig, majd öblítsd le. Ez tuti leszárítja onnan azt a fránya kis pöttyöt.

pimples-of-face.jpg

 #7

Agyiő, szúnyogcsípés!
Nagyon idegesítő tud lenni az az égő, viszkető piros kis pukli, ám ha egy bevizezett Aszpirin kapszulával finoman átdörzsölöd, pár perc múlva már nem is fogsz emlékezni rá.


#8

Az odakövült, lesikálhatatlannak tűnő szappanmaradékok egyenesen rettegnek az Aszpirintől a kád és a mosdó szélén, ugyanis, ha a fürdőszoba tisztító folyadékodba belekeversz 4-5 kapszulát, majd ezzel a koktéllal itatod le őket, fél óra múlva már egyenesen könyörögni fognak egy kis sikálásért. :) 

1146d856067a987d5248bef7fee46148.jpg

#9

Gyönyörű vágott virágaidtól sem kell már másnap búcsút intened, ha ugyanis beledobsz egy kapszulát a vázájukban lévő vízbe, ők sokkal tovább frissek, szépek és illatosak maradnak cserébe. 
(Ez a trükk a rózsafélék körében a leghatásosabb.)

574efde23fd786e82c950ca3a2830375.jpg

 

Forrás: brightside.me

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');