Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én kifejezetten szeretek enni. Ennek örömére elhoztam nektek az InPassionOfTastyLife incsiklandozó pitéjét, a Cseresznyés Clafoutis-t, ami egy sütemény és nem egy újfajta bacilus.
Egy kifejezetten finom sütemény. A legjobb benne, hogy glutén és laktózérzékenyek is fogyaszthatják! Sőt a cukorbetegek számára sem tiltott gyümölcs! ;)
Hozzávalók:
- 80g Xilit
- 3 tojás
- 2 evőkanál vanillíás nyírfacukor
- 140 g gluténmentes liszt
- 2,5 dl mandulatej
- 2,5 dl hulala
- csipet só
- 500 g cseresznye
Elkészítés:
- A sütőt 180 fokon előmelegítjük és egy 25 cm-is formát jó alaposan kivajazzuk laktózmentes vajjal és kilisztezzük.
- A gyümölcsöket megmossuk, és a többi hozzávalót egy tálban összekeverjük és palacsintatésztához hasonló állagú tésztát kapunk.
- A formába belerakjuk a cseresznyéket majd ráöntjük a tésztát.
- Utána berakjuk a sütőbe és 30- 40 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni. Tálalhatjuk fagyival is.
Jó étvágyat! ;)