Larion Zoé szépségtanácsó egyik kedvenc süteményét szeretném nektek megmutatni.
Nagyon könnyű elkészíteni és isteni finom! Glutén-, laktóz- és cukormentes csodasüti következik.
Garantáltan ízleni fog! A legjobb benne, hogy tele van vitaminnal és ásványi anyaggal, tehát édes élvezetek mellett is fel tudod tuningolni kicsit a vitaminraktárad ;)
Hozzávalók a tésztához:
- 6 db tojás
- 3 evőkanál rizsliszt
- 8 ek eritrit
- 20 dkg dió
- 3 db alma
- 3 db sárgarépa
- 1 narancsból nyert narancshéj (reszelve)
- 0.5 kk fahéj (őrölt)
Hozzávalók a vanília sodóhoz:
- 4 db tojássárgája
- 8 dkg eritrit
- 1 púpozott ek rizsliszt
- 1 teáskanál vanília kivonat
- 5 dl laktózmentes tej
- 2 dl Hulala vagy kókusztejszín
Elkészítés:
Az almát és a répát hámozzuk, durvára reszeljük. Ezután a narancshéjat reszeljük finomra és összekeverjük a liszttel. Felverjük a tojásfehérjét kemény habbá pár csepp citromlé segítségével. Közben lassan, kanalanként hozzáadjuk folyamatos keverés közben az eritrittel elegyített tojássárgáját.
A diót, az almát és a sárgarépát összekeverjük fahéjjal és lazán a tojásos masszához keverjük.
Az így kapott süti alapot a vajjal kikent és liszttel szórt tepsibe öntjük.
Előmelegített sütőbe tesszük, lassan sütjük. (Gázsütő: takarékláng, villanysütő: 160 fok légkeverés.)
Vanília sodóval vagy dzsemmel kínáljuk.
Jó étvágyat!