Mindenki szereti a könnyen elkészíthető nasikat, főleg így közelítve a télbe. Elhozom nektek kedvenc glutén- és laktózmentes zabos keksz receptemet, melyet szerintem Ti is imádni fogtok.
Mielőtt kapnám a negatív kritikát, hogy a zab glutén és ne beszéljek már marhasságokat, ajánlom figyelmetekbe azt, hogy a zab nem glutén, csak szennyeződik és már léteznek elég korrekt áron gluténmentes zabok a piacon.
Ilyenek például többek között a Bauck hof, a Diet Bite, Love Diet, N&Z márkák termékei, de a DM-ben is lehet kapni már gluténmentes zabpelyhet!
De eleget jártattam már a számat, következzen a recept:
Hozzávalók:
- 75 g gluténmentes zabpehely
- 150 g rizsliszt
- 130 g eritrit
- 150 g rama
- 1 púpos tk fahéj
- 1 tk vanilia kivonat (én a DMben veszem)
- 0.5 tk szódabikarbóna
- 2 ek méz
- 4 ek kókusztej
Elkészítés:
Én elsőnek a száraz alapanyagokat keverem össze, majd hozzáadom az olvasztott margarint, a tejet és végül a mézt. Összekeverem. Szilikonos vagy sima sütőpapírra helyezem őket kb 5 centire egymástól kis diónyi gombócként. Ha minden elfogyott a tálból, kezet mosok és elkezdtem lapítani őket max fél ujjnyi/ujjnyi vastagra és berakom 12 percre az előmelegített 175 fokos légkeveréses sütőbe.
Vigyázzatok, hogy ne maradjon benn tovább, vagy odapirul kicsit, és ilyen lesz :)
Jó étvágyat!
Még több receptért és egyéb szuper dologért kövess Facebookon is ;)