Az egészséges és mindenmentes zabos keksz nyomában
2016. november 18. írta: Szabinae

Az egészséges és mindenmentes zabos keksz nyomában

Mindenki szereti a könnyen elkészíthető nasikat, főleg így közelítve a télbe. Elhozom nektek kedvenc glutén- és laktózmentes zabos keksz receptemet, melyet szerintem Ti is imádni fogtok.

zab.jpg

Mielőtt kapnám a negatív kritikát, hogy a zab glutén és ne beszéljek már marhasságokat, ajánlom figyelmetekbe azt, hogy a zab nem glutén, csak szennyeződik és már léteznek elég korrekt áron gluténmentes zabok a piacon.

Ilyenek például többek között a Bauck hof, a Diet Bite, Love Diet, N&Z márkák termékei, de a DM-ben is lehet kapni már gluténmentes zabpelyhet!

De eleget jártattam már a számat, következzen a recept:

Hozzávalók:

  • 75 g gluténmentes zabpehely 
  • 150 g rizsliszt 
  • 130 g eritrit
  • 150 g rama
  • 1 púpos tk fahéj
  • 1 tk vanilia kivonat (én a DMben veszem)
  • 0.5 tk szódabikarbóna
  • 2 ek méz
  • 4 ek kókusztej

Elkészítés:

Én elsőnek a száraz alapanyagokat keverem össze, majd hozzáadom az olvasztott margarint, a tejet és végül a mézt. Összekeverem. Szilikonos vagy sima sütőpapírra helyezem őket kb 5 centire egymástól kis diónyi gombócként. Ha minden elfogyott a tálból, kezet mosok és elkezdtem lapítani őket max fél ujjnyi/ujjnyi vastagra és berakom 12 percre az előmelegített 175 fokos légkeveréses sütőbe.

Vigyázzatok, hogy ne maradjon benn tovább, vagy odapirul kicsit, és ilyen lesz :)

zabos_keksz_kicsit_odaegett.jpg

Jó étvágyat!

 

Még több receptért és egyéb szuper dologért kövess Facebookon is ;)

süti beállítások módosítása
r=o.createElement('script');r.async=1; r.src=t+h._hjSettings.hjid+j+h._hjSettings.hjsv; a.appendChild(r); })(window,document,'https://static.hotjar.com/c/hotjar-','.js?sv=');