Egyre jobban előtérbe kerülnek az alternatív alapanyagok. Ilyen például a karfiiol. Én vilgáéletemben utáltam ezt a zöldséget és zsenire fejlesztettem az asztal alá rejttését ebéd/vacsora közben... :) Ennek ellenére régi kedvencem ez a recept. Legalább fél éve készítjük a túrós verzióval egyetemben.
Kicsit furcsa, kicsit modern és kicsit szájhúzogatos és sokak szerint az pizza alapító atyáink forognak a sírjukban, de kifejezett finom pizzát kapunk végereményként.
Kép forrása: Google
Ha azt gondoltad, hogy nem lehet gluténmentesen, finoman és diétásan is lehet pizzát enni, akkor tévedtél. A túrós pizza, és a karfiolos pizza is igen étvágygerjesztő ;´)
Íme a recept:
Pizza tészta:
- 1 fej karfiol
- 10 dkg darált mandula
- 1 ek oregánó
- 1 ek szárított bazsalikom
- 2 tojás
Így készítsd:
A karfiolt tisztítsd meg, vágd nagyobb darabokra, majd aprítógépben készíts belőle morzsalékot, majd terítsd szét egy sütőpapírral bélelt tepsin, majd rakd be a 190 fokra előmelegített sütőbe 15 percre.
Ezután vedd ki, és egy tiszta konyharuhára borítsd rá, és batyut csinálva belőle csavard ki belőle a folyadékot.
Dolgozd hozzá a karfiolhoz a többi hozzávalót, amikor pedig összeállt a tészta, rakd be pihenni a hűtőbe 10 percre. Közben melegítsd elő a sütőt 240 fokra, majd 15 percre rakd be a sütőbe a tésztát egy kevés kókuszzsírral megkent sütőpapírral borított tepsiben.
Ezután a félig kész pizzára rakd rá szószt és a többi hozzávalót. Ez lehet sonka, sajt, gomba, hagyma, szalonna. Egyszóval bármi, amit gondolsz.
Amint kész vagy, rakd vissza sülni és 8-10 perc múlva kész is van ez az isteni étel!
Jó étvágyat!